BRAVO ZA PRNJAVOR: Po pet hiljada konvertibilnih maraka i boravak na Jahorini za najbolje studente

N.Đurić

03. 12. 2021. u 12:50

SA po 5.000 maraka i četvorodnevnim turističkim boravkom na Jahorini Opština Prnjavor je nagradila pet ove godine najbolje rangiranih studenata javnih visokoškolskih ustanova čiji je prosek ocena viši od 9,5.

БРАВО ЗА ПРЊАВОР: По пет хиљада конвертибилних марака и боравак на Јахорини за најбоље студенте

Foto: N. Đurić

- Prnjavor je jedina lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja, uz redovne stipendije i ostale podsticaje, ima ovakav vid podrške mladima- s ponosom ističe načelnik opštine Darko Tomaš.

Nagrađeni su Stefan Stakić, student završne godine Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Marina Nikolić, koja je završila osnovne studije biohemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, Slađana Savković, koja je završila osnovne studije na smeru Računarstvo i automatika novosadskog Fakulteta tehničkih nauka, Slaven Petković, student smera Mehatronika na istom fakultetu, te Svjetlana Topić, student Filološkog fakulteta u Banjaluci.

Nagradno putovanje na Jahorinu dobile su još Nevena Đukić i Jelena Pakuševski.

- Smatramo da je važno da ove ljude okupimo na jednom mestu, da im poručimo da lokalna zajednica ceni njihov trud i ostvarene rezultate i da smo uvereni da će ti rezultati sutra biti najbolja preporuka za napredovanje u karijeri. Vrata ove opštine su im širom otvorena - rekao je načelnik Tomaš, izrazivši uverenje da oni neće zaboraviti lokalnu zajednicu iz koje potiču i da će znati da cene ono šta je za njih urađeno.

Marina Nikolić ističe da je velika čast primiti nagradu koja je, nakon nedavnog diplomiranja, došla kao kruna za sav uloženi trud i rad u prethodne četiri godine.

- Zahvaljujemo načelniku Tomašu, koji je i ove, kao i prethodnih godina, prepoznao naš trud i zaista nam je velika čast da budemo nagrađeni studenti koji su dobili 5.000 KM i putovanje na Jahorinu - kaže Stefan Stakić, student završne godine Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati