SKANDALOZNA ”NAGODBA” TUŽILAŠTVA: Bahatom vozaču četiri godine zatvora za smrt majke troje dece u saobraćajnoj nesreći

O. MATAVULj

01. 12. 2021. u 13:22

Nedeljko Dragoljić (23) iz Banjaluke sklopio je sporazum o priznanju krivice kojim je predviđeno da se osudi na četiri godine zatvora zbog stravične nesreće u kojoj je poginula majka troje dece Branka Obradović (45).

СКАНДАЛОЗНА ”НАГОДБА” ТУЖИЛАШТВА:  Бахатом возачу четири године затвора за смрт мајке троје деце у саобраћајној несрећи

Vatrogasna brigada Banjaluka

Prema optužnici Dragoljić je 12. septembra pijan, na zebri u naselju Vrbanja pregazio Obradovićevu, a zatim pobegao s mesta nesreće i zapalio automobil ”golf 3” kako bi prikrio tragove. Od posledica višestrukih povreda nesrećna žena je preminula 23. septembra.

Dragoljićev branilac, advokat Željko Višić sporazum je sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci, a danas ga je prihvatio banjalučki Okružni sud. Izricanje presude zakazano je za sutra.

Optužnicom Dragoljić se tereti za tri krivična dela i to ugrožavanje javnog saobraćaja, nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja. Sa tužilaštvom je dogovoreno da mu se za prvo delo izreknu tri godine zatvora, te po šest meseci za druga dva dela.

Nesreća se dogodila u ulici Rade Radića. U optužnici se navodi da Dragoljić nema položen vozački ispit, te da je bio pijan i u krvi imao oko 0.86 promila alkohola. Vozio je i nedozvoljenom brzinom od 56,4 km/h, gde je ograničenje 40km/h.

- Optuženi nije prilagodio brzinu kretanja. S obzirom da je pešaka uočio na 19.3 metra imao je mogućnost da zaustavi vozilo da je vozio brzinom manjom ili jednakom od 39,1 kilometar na čas - navodi se u optužnici.

Vozio je prema gradu, a nakon udara je pobegao prema poslovnoj zoni ”Incel” gde je s vozila skinuo registarske ozneke, a potom ga zapalio kako bi prikrio tragove.

Nakon nesreće očevici su pričali da je Dragoljić obilazio vozilo koje je ispred njega stalo na zebri, kako bi propustilo pešake. Dragoljić je direktno udario u nju i odbacio je 15-ak metara dalje.

Inače, za osnovno delo koje je Dragoljiću stavljeno na teret zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!