PODELA PLASTENIKA U SEMBERIJI: Uručenje do kraja godine, donacija i za žrtve nasilja

V. MITRIĆ

15. 10. 2021. u 20:45

U OKVIRU projekta „Direktna socio-ekonomska pomoć izuzetno ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u BiH za ove godinu“, u Gradskoj upravi potpisani su ugovori o dodeli 13 plastenika, površine 75 i 100 kvadratnih metara, socijalno ugroženim porodicama koje žive na teritoriji grada Bijeljina.

ПОДЕЛА ПЛАСТЕНИКА У СЕМБЕРИЈИ: Уручење до краја године, донација и за жртве насиља

Foto: V. Mitrić

Projekat sufinansira Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke, a sprovodi ga nevladina organizacija „ASB BiH“.

- Ovaj projekat sprovodi se u 16 lokalnih zajednica u BiH i trajaće do 31. decembra ove godine. Ugovore smo potpisali sa korisnicima, Gradskom upravom, koja sufinansira sprovođenje u Bijeljini, i Centrom za socijalni rad u Bijeljini, prema čijim procenama su izabrani korisnici. Plastenici će u narednih 15 dana biti dostavljeni i montirani, a odmah će biti izvršena i sadnja jesenjih kultura. Ovo je peti po redu projekat dodele plastenika koji provodi „ASB BiH“, a do sada je obuhvaćeno 314 korisnika u 22 lokalne zajednice BiH. Ukupna vrednost sredstava koje je u ovou godini obezbedilo Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke je oko 400.000 konvertibilnih maraka - istakao je menadžer projekta Rusmir Hanić.

Finansijsko učešće grada Bijeljina u ovom projektu je 10.400 konvertibilnih maraka.

- Gradska uprava je pouzdan partner svim organizacijama koje su spremne da sprovode ili sufinansiraju socijalne i razvojne projekte u Gradu Bijeljina - naglasio je Sreten Vučković iz Odeljenja za poljoprivredu Gradske uprave grada Bijeljina.

Jedan od korisnika projekta je Fondacija „Lara“ Bijeljina, koja će plastenik koristiti u okviru svoje Sigurne kuće za žrtve porodičnog nasilja. U Fondaciji smatraju da će učešće u ovom projektu biti veoma korisno za Sigurnu kuću i štićenice koje u njoj borave.

- Žrtve porodičnog nasilja će biti osposobljene za plasteničku proizvodnju povrća, ali i da se same mogu prijaviti za učešće u jednom ovakvom projektu. Nadamo se da će im to pomoći u uređenju života i sticanju materijalne sigurnosti nakon izlaska iz Sigurne kuće - dodala je Mirzeta Tomljanović iz Fondacije „Lara“ Bijeljina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)