OPTUŽENI NAPISAO SVOJU OPTUŽNICU! Počelo suđenje Luki Lovri (40) za pokušaj ubistva nevenčane supruge u Banjaluci

O. MATAVULj

13. 10. 2021. u 06:08

ČITANjEM optužnice u Okružnom sudu u Banjaluci je počelo suđenje Luki Lovri (40), optuženom za pokušaj teškog ubistva nevenčane supruge Tijane P., koju je polio benzinom i pokušao zapaliti.

ОПТУЖЕНИ НАПИСАО СВОЈУ ОПТУЖНИЦУ! Почело суђење Луки Ловри (40) за покушај убиства невенчане супруге у Бањалуци

SUĐENjE Okružni sud Banjaluka, Foto D. Pozderović

Lovre je u sudnici rekao da je razumeo optužnicu, tvrdeći da je u njoj sve netačno.

Pojasnio je da je u jednu svesku zapisao kako se sve tačno desilo, tražeći da u sudnici pročita svoju verziju optužnice. Svesku je pokazao u sudnici, listajući "činjenični opis" koji je u rukopisu ispisao na više stranica. Naravno, predsednik sudskog veća Branimir Jukić nije mu dozvolio da čita svoj "činjenični opis", napominjući da će tokom suđenja imati priliku da iznese svoju odbranu.

Okružni tužilac Borislav Čekić u uvodnoj reči je rekao da će u potpunosti dokazati da je Lovre počinio delo za koje se tereti. Pojasnio je da će izvesti više materijalnih dokaza i svedoka koji potvrđuju sve navode optužnice.

Lovrin branilac, advokat Aleksandar Jokić, osvrnuo se na kvalifikaciju krivičnog dela za koju odbrana smatra da je pregruba. Posebno je isticao navode da je delo počinjeno na "svirep način", ocenivši da tužilaštvu u optužnici nije ni pokušalo objasni taj element.

- To znači da je počinilac želeo da žrtva izuzetno pati pre izvršenja krivičnog dela. Kako je onda ona prošla sa lakim telesnim povredama koje nemaju veze sa vatrom - pričao je Jokić, dodajući da je optuženi bio u stanju alkoholisanosti, odnosno smanjene uračunljivosti.

Kao svedoci tužilaštva juče su saslušani policajci koji su intervenisali nakon prijave. Iskaz je dao i Lovrin komšija Ostoja Savić, inače policajac, koji je kritični dan čuo svađu i galamu iz stana u kojem su optuženi i Tijana P. živeli.

- Čuo sam svađu i odmah istrčao. Od drugih komšija sam saznao da su već pozvali policiju, a onda sam na balkonu uočio ženu. Pitao sam da li je ona zvala pomoć, na šta mi je bojažljivo klimnula glavom - rekao je Savić, navodeći da se na balkonu ubrzo pojavio Lovre.

Opisao je kako se sve odvijalo do dolaska policije, i kako je sve vreme optuženom i žrtvi govorio da je policija na putu, nakon čega mu je Lovre bacio ključ govoreći: "Evo ti otvori stan". Lovre im je pomogao da otključaju vrata i Savić kaže da je zajedno s patrolom ušao u stan i osetio miris benzina.

- Kada smo ušli, u pozadini sam ugledao uplašenu ženu u mokroj majici. Primetio sam da nema vidnih povreda - rekao je Savić, dodajući da Lovre prilikom hapšenja nije pružao "aktivan otpor", ali im je arogantno odgovorio da je ranije osuđivan.

Verbalni i fizički napad

OPTUŽNICOM Luka Lovre se tereti da je 12. juna u stanu u naselju Obilićevo u Banjaluci pijan verbalno i fizički napao Tijanu P. Prvo ju je vređao i kada je pokušala da pobegne slomio je ključ u bravi. Pretio je da će je zapaliti, da bi je potom polio benzinom po glavi, licu i odeći. Pobegla je u kupatilo, a na pločicama je videla plamen koji je gasila tušem, a u gašenju joj je pomogao i optuženi.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!