MILIŠIĆU 15 GODINA ZATVORA: Presuda za zločin ispred "Merlot bara" u Trebinju

O. M.

15. 09. 2021. u 12:56

VRHOVNI sud Republike Srpske osudio je Spasu Milišića (34) na 15 godina zatvora zbog ubistva Nemanje Šupljeglava (31) ispred "Merlot bara" u Trebinju.

МИЛИШИЋУ 15 ГОДИНА ЗАТВОРА: Пресуда за злочин испред Мерлот бара у Требињу

foto Nezavisne

Presuda je izrečena nakon što je sudsko veće Vrhovnog suda RS potvrdilo presudu Okružnog suda u Trebinju koja je, posle ponovoljenog postupka, izrečena u decembru prošle godine.

- Sudsko veće odbilo je žalbu odbrane kao neosnovanu i potvrđena je prvostepena presuda kojom je osuđen na 15 godina zatvora - rekla je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Zločin se dogodio 11. februara 2018. godine u trebinjskom kafiću "Merlot" oko 2.55 časova. U presudi se navodilo da je Milišić nakon rasprave sa Šupljeglavom otišao kući po nož i vratio se u "Merlot". U jednom trenutku je prišao i zagrlio Šupljeglava, a zatim ga nožem ubo u vrat. 

Milišić je ranije bio osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud RS uvažavajući žalbu odbrane. U ponovljenom postupku kazna je smanjena na jedinstvenu od 16 godina zatvora, a došlo je i do prekvalifikacije sa teškog na "obično" ubistvo. Za to delo Milišić je osuđen na 15 godina zatvora. Za nanošenje teških telesnih povreda Peru Miloševiću dobio je godinu dana i za nedozvoljeno držanje puške M-48 i metaka šest meseci. Međutim, i ta presuda je ukinuta i predmet vraćen na novo suđenje, kada je Milišiću kazna smanjena sa 16 na 15 godina zatvora, jer nije dokazano neovlašćeno posedovanje oružja.

BONUS VIDEO:

POŽAR PROGUTAO SVE: Porodica Milić iz Lapova ostala bez ičega

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći