OPŠTINA MODRIČA I UDRUŽENJE RODITELJA: Vaučere za školu dobilo 322 učenika iz višečlanih porodica

V. Blagojević

01. 09. 2021. u 00:31

OPŠTINA Modriča u saradnji sa Udruženjem roditelja sa četvoro i više dece „Nada 4 plus“ organizovala je treću godinu zaredom podelu vaučera za nabavku školskog pribora za sve učenike iz porodica koje imaju četvoro i više dece.

ОПШТИНА МОДРИЧА И УДРУЖЕЊЕ РОДИТЕЉА: Вaучeрe за школу дoбилo 322 учeникa из вишечланих породица

Foto V. Blagojević

Vaučere je dobilo 322 dece iz 132 višečlane porodice. Vrednost pojedinačnog vaučera je 30 maraka i za taj iznos se može nabaviti školski pribor u knjižari. Iz budžeta opštine za ove namene izdvojeno je ukupno 9.660 maraka.

Dragana Simić iz Krčevljana ima četvoro dece, a tri učenika. Ona i suprug nigde ne rade:

- S obzirom na našu situaciju vaučeri nam mnogo pomažu u opremanju dece za početak nove školske godine.Četvoro dece, tri učenika, treba puno novca za početak škole. Od sledeće godine će sve četvoro biti đaci, dakle trebaće još više - ističe Dragana

Foto V. Blagojević

Nada Šarčević iz Botajice majka je četiri devojčice koje su odlični đaci.

- Borim se uvek da one imaju sve što im je potrebno za školsku godinu kao sva ostala deca. One su uzvratile na to, odlični su đaci. Tako da sam prezadovoljna decom, a ostalog će svega biti - kaže Nada.

Tatjana Pisarević, predsednica Udruženja roditelja sa četvoro i više dece „Nada 4 plus“, smatra da je ovo izuzetno koristan potez opštine i da su vaučeri velika pomoć svim porodicama u opremanju dece za školu, jer je mnogo njih nezaposleno.

Foto V. Blagojević

- Ima veliki broj nezaposlenih roditelja, negde su i oba roditelja nezaposlena. Prema informacijama kojim Udruženje raspolaže mislim da je veći broj porodica gde su oba roditelja zaposlena. Može se živeti kad se radi i to je naš osnovni zadatak, da se borimo za zapošljavanje nezaposlenih iz ovih porodica - ističe Tatjana Pisarević.

Udruženje „Nada 4 plus“ i opština Modriča zajedno rade na stvaranju boljih uslova za život višečlanih porodica. Rezultat toga je 5 porodica i 4 uručena vaučera više u odnosu na prošlu godinu. U Budžetu opštine Modriča za realizaciju pronatalitene politike predviđeno je 20 hiljada maraka.

Foto V. Blagojević

- Mi smo već imali 4 zahteva za sufinansiranje vantelesne oplodnje i za sva četiri smo odborili sredstva. Imam najavljena još dva zahteva i odobrićemo i njih. Tako da će ta stavka u budžetu biti značajno probijena. Nema zahteva po pitanju povećanja nataliteta da nećemo pozitivno odgovoriti. Povećanje nataliteta je jedini način opstanka na ovim prostorima – zaključio je Jovica Radulović, načelnik opštine Modriča.

Osim navedenih pomoći, opština je finasijski pomogla 24 majke koje su rodile prošle godine. One su dobile jednokratnu pomoć u iznosu od po 300 maraka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja