SEKIROM MASAKRIRAO ŽENU: Dragan Trkulja (61) iz Šipova optužen za brutalni zločin u porodičnoj kući u Šipovu

O. MATAVULj

25. 08. 2021. u 06:08

OKRUŽNO javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Dragana Trkulje (61) iz Šipova zbog brutalnog ubistva svoje supruge Snežane Trkulje (57), koju je ubo nožem, a potom izudarao sekirom.

СЕКИРОМ МАСАКРИРАО ЖЕНУ: Драган Тркуља (61) из Шипова оптужен за брутални злочин у породичној кући у Шипову

Foto D. Pozderović

Zločin se dogodio 30. maja u njihovoj porodičnoj kući u Šipovu, a tereti se za teško ubistvo.

- Osumnjičeni je oko šest časova, u kući u Ulici Milana Ilića supruzi naneo više telesnih povreda u predelu glave i tela upotrebom kuhinjskog noža i sekire, što je dovelo do njene smrti - saopštilo je banjalučko Tužilaštvo.

Patrola je, na mestu zločina, zatekla stravičan prizor. Telo izmasakrirane žene ležalo je u kuhinji, a pod i zidovi su bili obliveni krvlju.

- To je bio zaista mučan prizor. Krvi je bilo posvuda, a u kući su pronađeni brojni dokazi, kao i sekira kojom je zločin počinjen. Osumnjičeni se jeste presvukao, ali ne deluje da je na mestu zločina bilo šta pokušavao da sakrije ili prikrije - ispričao je izvor iz istrage.

Inače, supružnici su živeli sami u kući i direktnih svedoka i očevidaca zločina nije bilo. Iza Snežane je ostalo četvoro dece, tri kćerke i sin, koji žive odovojeno sa svojim porodicama.

Prema nezvaničnim informacijama zločinu je prethodila svađa među supružnicima.

Inače, to nije bio prvi put da su se njih dvoje sukobljavali, budući da je protiv Dragana Trkulje i ranije bila podneta prijava zbog nasilja u porodici.

Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Okružnom sudu u Banjaluci. Uz optužnicu, tužilaštvo je zatražilo i da se Trkulji produži pritvor do okončanja sudskog postupka.

Trkulja je tokom jednog od ročišta za produženja pritvora pred sudom ranije rekao kako mu je svaki dan sve "teže i teže" zbog zločina koji je počinio, te da se "sve više kaje".

Presvukao se i otišao u kafić

Podsetimo, Trkulja se nakon zločina očistio, presvukao i otišao u kafić na benzinskoj pumpi gde je popio piće. Potom je sam otišao u Policijsku stanicu u Šipovu i prijavio zločin, rekavši dežurnom policajcu da je "ubio ženu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije