VELIKA LITIJA KROZ GRAD: Proslavljen Sveti Pantelejmon - slava Grada Bijeljine (FOTO)

B.M.

09. 08. 2021. u 17:14

LITIJOM kroz grad, nakon svečane liturgije u crkvi Svetog Georgija, i lomljenjem slavskog kolača ispred zgrade gradske uprave, proslavljen je Sveti Pantelejmon, slava grada Bijeljine.

ВЕЛИКА ЛИТИЈА КРОЗ ГРАД: Прослављен Свети Пантелејмон - слава Града Бијељине (ФОТО)

FOTO: B.M.

Episkop zvorničko-tuzlanski, Fotije, čestitajući slavu građanima Bijeljine, poželeo je da grad ide putem napretka, razumevanja, mira i zajedništva.

- Uz hrišćansko trpljenje, treba da razumemo i uvažavamo jedni druge, da pronađemo mudrosti u onom što drugi ljudi govore. Trenutna situacija nas poziva na mudrost i zajedništvo, a izabrani predstavnici, treba da vode narod putem svetosavskim, putem spasenja - poručio je vladika Fotije.

FOTO: B.M.

Gradonačelnik Bijeljine i vladika Fotije

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, zahvalio se brojnim gostima koji su prisustvovali obeležavanju slave.

- Bijeljina, kao grad otvorenog srca i raširenih ruku, i ove godine dočekala je više od 30 delegacija prijatelja i gradova pobratima. Tu su naša braća iz Srbije, prijatelji iz Slovenije,naš kum slave iz Kumanova u Makedoniji i brojni drugi gosti koji su svojim prisustvom uveličali naše slavlje, rekao je Petrović.

- Upućujem veliki pozdrav iz Makedonije svim građanima Bijeljine. Želim mir, slogu i zdravlje svim dobrim ljudima u Republici Srpskoj, Srbiji i svim pravoslavcima sveta, poručio je kum slave Aleksandar Krstevski iz Kumanova.

Aleksandar Jovanović, zamenik gradonačelnika Kruševca,podsetio je, da saradnja dva grada datira od 2008 godine, i da je ona svakim danom sve uspešnija.

FOTO: B.M.

- Zahvaljujem našim domaćinima, i samo u Bijeljini se osećamo kao kod svoje kuće. Bijeljina izrasta u moderan grad, i želim da svakoga dana sve više napreduju - poručio je Jovanović.

- Lepim željama se pridružio i Janko Kos,gradonačelnik opštine Žalec u Sloveniji,i poručio,da bolju budućnost,možemo graditi samo zajedno, i jedino tako, možemo uraditi puno toga dobroga - rekao je Kos.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024