LEP GEST BIJELJINSKIH INSTITUCIJA: Obezbeđeno letovanje za decu ratnih-vojnih invalida

V.Mitrić

09. 08. 2021. u 12:50

GRADSKA Boračka organizacija Bijeljina i Fond za dečju zaštitu Republike Srpske organizovali su odlazak desetero dece ratnih-vojnih invalida Vojske Republike Srpske na odmor u Bečiće, u okviru programa „Socijalizacija dece Republike Srpske“.

ЛЕП ГЕСТ БИЈЕЉИНСКИХ ИНСТИТУЦИЈА: Обезбеђено летовање за децу ратних-војних инвалида

FOTO: V.M.

- Putovanje nismo organizovali prošle godine zbog pandemije virusa korona, a ove godine iz Bijeljine na crnogorsko primorje šaljemo desetero dece preko ovog programa. Smatram da je ovo dobar način da mladim naraštajima pokažemo da cenimo doprinos njihovih roditelja u stvaranju i odbrani Republike Srpske. U ime gradske Boračke organizacije, kao i ove dece i njihovih roditelja, želim da se zahvalim gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću koji je svakom detetu obezbedio džeparac za putovanje, u iznosu od po 100 konvertibilnih maraka - istakao je predsednik gradske Boračke organizacije Miodrag Stevanović.

Pored dece uključene u program „Socijalizacija dece Republike Srpske“, iz Bijeljine u Bečiće će putovati i još šetstoro dece koja su nagrađena na likovno-literarnom konkursu Boračke organizacije Republike Srpske „Republiko Srpska u srcu te nosim, tobom se ponosim“.

- Zahvalni smo Boračkoj organizaciji i Fondu za dečju zaštitu na dobroj organizaciji, jer će veliki broj dece kroz ovaj program prvi put letovati na moru. Grad Bijeljina će već od sledeće godine aktivnije učestvovati u finansijskoj podršci programu, kako bi u njega bio uključen veći broj mališana. Dečji osmeh i radost nemaju cenu i za nas su jedan od najboljih načina da iskažemo svoj patriotizam i zahvalnost našim borcima - naglasio je gradonačlenik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)