NEZAKONITO HAPSILI NA SKUPU PZD: Optužnica protiv banjalučkih policajaca i njihovih šefova

O. M.

06. 08. 2021. u 09:33

BANjALUČKO tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv komandira Policijske stanice Centar Vladana Šikuljka i pomoćnika komandira Miše Volfa, te policajaca Dejana Novića i Enisa Mušanovića zbog nasilnog hapšenja Brune Batinića u centru Banjaluke.

НЕЗАКОНИТО ХАПСИЛИ НА СКУПУ ПЗД: Оптужница против бањалучких полицајаца и њихових шефова

Foto: Printskrin

Šikuljak i Volf se terete za krivično delo zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja. Nović i Mušanović optuženi su za povredu ljudskog dostojanstva zloupotebom položaja u sticaju sa protivpravnim lipšenjem slobode na štetu Batinića, inače državljanina Švedske.

- Osumnjičeni su 20. juna 2019. godine oko 19,40 časova u ulici Bana Milosavljevića u Banjaluka kao službena lica prekoračenjem granica svog službenog ovlaštenja i neizvršavanjem svoje službene dužnosti teže povredili prava drugog odnosno, zloupotrebom svojih ovlašćenja prema drugom postupili na način kojim se vređa ljudsko dostojanstvo i drugog protivpravno zatvorili - saopštilo je Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

Radi se o događaju koji se odigrao u popularnom parkiću u Banjaluci, na jednom od mirnih skupova grupe Pravda za Davida. Policija je krenula da legitimiše Batinića nakon što se pozdravio sa članovima PZD, što je policiji bio signal da ga legitimiše. Batinić je odgovorio da nema dokumente i pitao je šta je razlog, ali je ostao uskraćen za objašnjenje. Umesto toga dvojica policajaca su nasrnuli na njega, nasilno ga oborili ga na pločnik, da bi im se pridružila još nekolicina policajaca koji su ga s lisicama na rukama odveli u policijsku stanicu. Ubrzo mu je ukazana lekarska pomoć.

Optužnica je prosleđena Osnovnom sudu u Banjaluci na potvrđivanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!