SPIN ZA URUŠAVANJE INSTITUCIJA SRPSKE: Banjalučki advokat Darko Kremenović o slučaju "Dragičević"

O. M.

06. 08. 2021. u 08:12

NAKON informacije da je Sud BiH odbio davanje imuniteta Suzani Radanović, majci pokojnog Davida Dragičevića, banjalučki advokat Darko Kremenović tvrdi da je celi slučaj iskorišćen za spinovanje s ciljem urušavanja institucija Republike Srpske.

СПИН ЗА УРУШАВАЊЕ ИНСТИТУЦИЈА СРПСКЕ: Бањалучки адвокат Дарко Кременовић о случају Драгичевић

Suzana Radanović i Ifet Feragte pred Tužilaštvom / foto PZD

On tvrdi da određene informacije ukazuju da je sve krenulo iz kuće jednog opozicionog političara u Banjaluci, koji je obavljao visoke funkcije na nivou BiH.

- To je akcija "Košnica" i na tom projektu su radile i strane službe, što je i policija locirala. Evidentno je da nema nikakve građanske ni krivične odgovornosti predstavnika insititucija RS za slučaj "Dragičević". Od samog početka je bilo jasno da je to zadesna smrt, a da je ožalošćena porodica zloupotrebljena - tvrdi Kremenović, koji zastupa pojedine tužbe protiv porodice Dragičević.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da se žalilo na odluku Suda BiH kojom je odbijeno davanje imuniteta Suzani Radanović, ukoliko se ispostavi da saznanja do kojih je došla o stradanju svog sina nisu istinita.

- Svedokinja je bila izložena različitim pritiscima i pretnjama, tužbama i sudskim procesima u okviru građanskih aktivnosti na zahtevanju istine o stradanju sina. Kako bi bez straha iznela sva saznanja o događaju, mogućim počiniocima i svedocima, do kojih je došla posredno, a da ne bi sebe izložila riziku krivičnog progona ukoliko su saznanja neistinita, glavna tužiteljka Gordana Tadić je rekla da se svedokinja neće goniti za lažno prijavljivanje - rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Sud BiH je tu odluku odbio, čime su onemogućene dalje procesne pretpostavke za davanje imuniteta.

OPTUŽBE

DAVID Dragičević pronađen je mrtav 24. marta 2018. Policija je saopštila da se radi o zadesnoj smrti, a banjalučko tužilaštvo je slučaj kvalifikovalo kao ubistvo. Radanovićeva je javno optuživala pojedince iz MUP RS da stoje iza ubistva njenog sina. Neke je označila kao izvršioce, a vrh Policije RS i predstavnike institucija Srpske optuživala za saučesništvo u zločinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024