JASNO JE KO JE IZVRŠIO ETNIČKO ČIŠĆENJE: Dodik odgovorio na Bakirove tirade protiv Srbije

S. M.

21. 07. 2021. u 09:21

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je čak i Dejtonskim mirovnim sporazumom građanski rat u BiH okarakterisan kao tragičan sukob u regionu i nema niko, osim Bakira Izetbegovića, da ne zna da su u BiH devedesetih godina ratovali narodi koji su i pre rata živeli tu, neki doduše pojačani dobrovoljcima iz islamskih zemalja.

ЈАСНО ЈЕ КО ЈЕ ИЗВРШИО ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ: Додик одговорио на Бакирове тираде против Србије

Foto: Printskrin/ilustracija

- Pričom o agresiji na BiH, a gledajući u Srbiju, izmišljanjem etničkih čišćenja i genocida širom BiH, Bakir Izetbegović pokušava da povrati politički uticaj koji je SDA izgubila, i to igrajući na kartu žrtve i spoljnih neprijatelja Srbije i Hrvatske - istakao je Dodik za Srnu komentarišući Izetbegovićevu izjavu da ne treba izjednačavati strane u prošlom ratu i da ga ne treba zvati nekim nesretnim sukobom jer je to bila, kako kaže, agresija na BiH, te da je "srpski svet drugo ime za veliku Srbiju".

On je konstatovao da je takvim narativom i takvim odnosom prema najvažnijim susjedima, Izetbegović najviše štete nanosi upravo muslimanima Bošnjacima, koji su i u ratu i u miru bili najveće žrtve svog rukovodstva.

Dodik je istakao da je poslednji popis u BiH, koji je friziran da se zadovolje zahtevi Bošnjaka, pokazao nešto što bi u Sarajevu uporno da sakriju - u Republici Srpskoj živi više od 15 odsto nesrba, a u FBiH Srbi su na nivou statističke greške.

- Jasno je onda i ko je izvršio etničko čišćenje i koji narod je očišćen iz FBiH. Nisam htio juče da reagujem na Izetbegovićeve neistine i konstrukcije iz poštovanja činjenice da muslimani slave Bajram, ali vidim da Izetbegoviću nije smetalo da na svoj praznik napadne Srbe, Republiku Srpsku i Srbiju. U ratu su to činili na pravoslavne praznike, ostavljajući krvave tragove od Kravica, preko Bradine do Sarajeva - rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)