BORBA SA VATRENOM STIHIJOM I IZ VAZDUHA: Požar na planini Stolac, nepristupačan teren na granici sa Srbijom otežava gašenje!

Tanjug

15. 07. 2021. u 00:30

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske u večernjim časovima započeli su operaciju gašenja požara na severnim obroncima planine Stolac, kilometar od granice sa Republikom Srbijom i Nacionalnim parkom Tara, preneli su banjalučki mediji.

БОРБА СА ВАТРЕНОМ СТИХИЈОМ И ИЗ ВАЗДУХА: Пожар на планини Столац, неприступачан терен на граници са Србијом отежава гашење!

Foto A. Rovčanin

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić izjavio je da je požar zahvatio crnogoričnu šumu na veoma nepristupačnom terenu, na nadmorskoj visini 1.400 metara, što otežava gašenje sa zemlje.

- Tokom večeri izbačeno je šest tona vode, a za potrebe gašenja i izviđanja požara izvršeno je sedam letova u trajanju od dva časa i 15 minuta - rekao je Kusturić za Srnu.

Dodao je da će pripadnici Helikopterskog servisa u koordinaciji sa Šumskim gazdinstvo Panos iz Višegrada i Republičkom upravom civilne zaštite, nastaviti da gase požar sutra u ranim jutarnjim časovima, prenela je RTRS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)