MINISTARSTVO OŠTEĆENO ZA 1,3 MILIONA MARAKA: Bivši ministar Milenko Savanović osumnjičen za zloupotrebu

O. M.

12. 07. 2021. u 13:25

UPRAVA kriminalističke policije MUP-a RS podnela je prijavu tužilaštvu protiv bivšeg ministra rada i boračko invalidske zaštite Milenka Savanovića zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio to ministarstvo za 1,3 miliona maraka!

МИНИСТАРСТВО ОШТЕЋЕНО ЗА 1,3 МИЛИОНА МАРАКА: Бивши министар Миленко Савановић осумњичен за злоупотребу

Foto: Vlada RS

Kako je saopštio MUP RS izveštaj je podnesen na zahtev Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci zbog sumnje da je bivši ministar počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

- Lice se sumnjiči da je obavljajući funkciju ministra rada i boračko-invalidske zaštite tokom 2016. godine iskoristio svoj službeni položaj i pribavio imovinsku korist za izvođače radova koji su imali sklopljen ugovor sa ministarstvom u iznosu od 1,3 miliona maraka, a na štetu ministarstva - rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Prema nezvaničnim informacijama radi se o plaćanju 10% vrednosti izvedenih radova koji su plaćeni za vreme garantnog perioda, a da izvođači nisu obezbedili bankarske garancije koje bi pokrile čitav period garantnog roka kako je to bilo predviđeno ugovorom.

Milenko Savanović za "Novosti" kaže da "ne prihvata bilo kakve kvalifikacije", niti želi da komentariše izveštaj koji je protiv njega podnesen.

- To su za mene gluposti i insinuacije. O svemu ću se oglasiti ukoliko me pozovu na saslušanje u Tužilaštvo - rekao je Savanović, odbijaćui da odgovori da li su ga zbog tog slučaja već ispitivali inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)