HUMANI ŠVAJCARCI ULAŽU U MODRIČU: Uz pomoć donatora opština dobija i bazen (FOTO)

V. BLAGOJEVIĆ

26. 06. 2021. u 20:08

POVODOM Vidovdana – Dana opštine, u Modriči je danas počela izgradnja gradskog bazena zatvorenog tipa.

ХУМАНИ ШВАЈЦАРЦИ УЛАЖУ У МОДРИЧУ: Уз помоћ донатора општина добија и базен (ФОТО)

Foto: V. Blagoejvić

Projekat je vredan 2,3 miliona maraka, a sredstva će obezbediti opština Modriča i Humanitarna organizacija „Sunce Obervalisa – Deca našeg sveta“ iz Švajcarske. Bazen se gradi u neposrednoj blizni novog vrtića i kafeterije koju su takođe finsirali švajcarski humanitarci, tako da će ovaj deo zajedno sa bezenom biti mali „obervalis“ grad u Modriči. Osim toga bazen će biti smešten između fudbalskog stadiona i sportske dvorana tako da će sa otvorenim sportskim terenima činiti svojevrsni sportski kompleks.

- Ovo je značajan datum za našu opštinu jer krećemo u veliki investicioni poduhvat. Znamo da smo jedina sredina u okruženju koja nema bazena. Ovaj projekat odnosno bazen kad bude završen biće prepoznatljiv ne samo u našoj regiji nego i u celoj Srpskoj. Želim da se zahvalim Švajcarskoj humanitarnoj organizaciji „Sunce Obervalisa’ i Josefu Fuksu koji rukovodi ovom organizacijom i koji godinama na razne načine pomažu Modriču. – rekao je otvarajući radove Jovica Radulović načelnik opštine Modriča

Da podsetimo, humanitarna organizacija “Sunce Obervalisa – Deca našeg sveta“ do sada je u izgradnju Dnevnog centra za decu sa posebnim potrebama, vrtića i kafeterije uložila 800 hiljada evra, zahvaljujući Josefu Fuksu, Džou Curbrigenu i Branku Vidiću iz Vranjaka, koji dugi niz godina živi i radi u Švajcarskoj, zahvaljući kome humanitarci iz te zemlje ulažu u Modriču.

Prva faza izgradnje bazena koštaće oko 500 hiljada evra i biće završena za tri meseca. U prvoj fazi donatorska sredstva Švajcarske humanitarne organizacije iznose 287 hiljada evra a ostali deo finasira opština Modriča. Zatvoreni bazen sa svim sadržajima je dimenzija 35x40 metara, a sam bazen je površine 25x15 metara. Radove izvodi građevinsko preduzeće “Braća Mićić” iz Modriče a planirnao je da bazen bude izgrađen do kraja marta iduće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri