ONI SU BUDUĆNOST BOLJE I LEPŠE MODRIČE: Prijem učenika i prosvetnih radnika povodom Vidodana - Dana opštine (FOTO)

V. BLAGOJEVIĆ

24. 06. 2021. u 22:27

POVODOM Vidovdana - Dana opštine Modriča rukovodstvo opštine organizovalo je prijem za najbolje učenike i prosvetne radnike.

ОНИ СУ БУДУЋНОСТ БОЉЕ И ЛЕПШЕ МОДРИЧЕ: Приjem учeникa и прoсвetних рaдникa пoвoдom Видoдaнa - Дaнa oпштинe (ФОТО)

Foto: V. Blagojević

Na prijemu su uručene novčane nagrade učenicima koji su bili vukovci u toku školovanje i onima koji su postigli zapažene rezultate na raznim takmičenjima.

Bojana Pebić je učenik generacije u SŠC“Jovan Cvijić“, dok su pored nje još četiri učenika bili „vukovci“ - Dragana Lukić, Adrijana Novaković, Jovo Bradašević i Milenko Savić.

U OŠ“Sveti Sava“ osam učenika dobilo je Vukovu diplomu: Dijana Janković, Jelena Jakovljević, Lana Marija Vuković, Jovana Todorović, Maja Topić, Ivana Kurešević, Danka Spasojević i Željana Đukić koja je i učenik generacije. U OŠ“Sutjeska“ dva učenika su vukovci, učenik generacije Tijana Novaković i Ivana Jeremić,

Pored njih nagrađeno je povodom Vidovdana - Dana opštine Modriča još pet učenika koji su na raznim takmičenjima osvajali nagrade za svoje škole: Marko Kojić, Katarina Savić, Miljana Novaković, Đorđe Kuzmanović i Marija Mićić.

U Modrči je iz godinu u godinu sve manji broj učenika u osnovnim ali i u srednjim školama.

Foto: V. Blagojević

- Ta činjenica mora nas zabrinuti i zato ćemo sve uraditi na podršci pronatalitetnoj politici, a posebno moramo izanalzirati situaciju zašto naši učenici upisuju srednje škole u susednim gradovima - –rekao je Jovica Radulović, načelnik opštine Modriča i dodao:

- Današnja poruka je da smo tu uvek za naše učenike i da ćemo graditi Modriču, bolju i uspešniju, jer nam je želja da obrazovanje i stečno zananje primenjuju u svojoj u Modriči - zaključio je Radulović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)