OSTALO NA OBEĆANJU: Potpredsednik DSN pita vlast zašto demobilisani borci nisu dobili novčanu pomoć

S. M.

14. 06. 2021. u 21:07

POTPREDSEDNIK DNS Radislav Jovičić saopštio je da je prošao i mali Vaskrs, a da demobilisani borci još nisu dobili obećanu novčanu pomoć.

ОСТАЛО НА ОБЕЋАЊУ: Потпредседник ДСН пита власт зашто демобилисани борци нису добили новчану помоћ

Foto: DNS

U pismu vladajućima u Srpskoj, Jovičić je podsetio da su podelu pomoći najavili uoči Vaskrsa.

– Čekali smo, misleći da smo mi možda pogrešili u tumačenju vaših čudnih najava, čekali da prođe i mali Vaskrs. Ipak smo bili u pravu, ponovo ste prevarili. Najavu da ćete podeliti pomoć nismo prihvatili jer ste napravili novu podelu boraca koji se u toku odbrambeno-otadžbinskog rata nisu delili - rekao je Jovičić.

Kako kaže, nije mu žao što nisu dobili tu pomoć, jer su oni sigurno zaslužili mnogo više.

– Zaslužili su trajno i sistemsko rešenje, a ne crkavicu koju neko koristi u političke svrhe. Napominjemo vas da nije bilo podela kada su borci VRS i MUP RS ginuli za slobodu Republike Srpske, nije bilo podela na ove ili one, koliko je ko imao zemlje i koji je auto vozio, kolika su im primanja bila i da li je imao lokal ili ne. Delili smo se samo na iskrene patriote koji su branili slobodu i čast Republike Srpske i na ratne dezertere i profitere. Danas, kada je Dan Vojske RS, nema vašeg odgovora na naša pitanja - saopštio je Jovičić.

Kako kaže, postoji samo podatak da se za „crkavicu“ prijavilo nešto malo više od 10.000 demobilisanih boraca.

– Niste objavili ko je dobio i da li je iko dobio vašu milostinju? Po kom kriterijumu su odabrani ti primaoci, a ko je odbijen i zašto? Iz kojih izvora mislite to da isplatite? Da li možda iz nekog starog ili novog kredita pa će ti koji su primili milostinju višestruko više kroz otplatu tih kredita to vraćati? Ministar Milunović kaže da je sramotno da predsednik DNS Nenad Nešić ne zna da se izdvaja 403 miliona KM za oblast penzijsko-invalidskog osiguranja za 2021. godinu, a mi vas pitamo je li sramotno da se krijete iza celog budžeta, a da ne znate, ili nećete da kažete, koji je budžet za ovu akciju koju vodite u podeli „crkavice“. Pitanje je i na koji način raspoređujete i tih 403 miliona, i to će doći na red. Nadamo se da ćete imati bar i jedan smislen odgovor - navodi Jovičić.

Svim demobilisanim borcima VRS i MUP RS, kao i pripadnicima OS BiH – Pešadijskom Republika Srpska puku, čestito je Dan VRS sa porukom “da ne dozvole da nas bilo ko deli”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVI TRANSPORT:  Ključni faktor zaštite životne sredine i zdravlja