PRIČA KOJA JE RASPLAKALA REGION: LJubo umro istog dana kada je sahranjena Jelica - bili u braku 48 godina (FOTO)

Ninko ĐURIĆ

09. 06. 2021. u 20:45

PRNJAVOR se oprostio od Jelene i LJube Preradovića, bračnog para penzionisanih prosvetara, koji su živote skončali od posledica korona virusa.

ПРИЧА КОЈА ЈЕ РАСПЛАКАЛА РЕГИОН: Љубо умро истог дана када је сахрањена Јелица - били у браку 48 година (ФОТО)

Foto: N. Đurić

Igrom nesvakidašnje sudbine, LJubo, nekadašnji nastavnik matematike, preminuo je istog dana kada je u zemlju položena, odnosno kada je sahranjena njegova Jelena.

Foto: N. Đurić

Kako se vidi na u gradu jednu uz drugu polepljenim umrlicama, bivša nastavnica hemije preminula je u prošli petak a sahranjena je u ponedeljak. Među ožalošćenim bilo je ispisano ime njenog supruga LJube, koji je sa ovog sveta otišao baš tog dana, 7. aprila.

DRUGI SLUČAJ PRERADOVIĆA

OVOM retko zabeleženom slučaju odlasku bračnog para sa ovog sveta, prethodio je još jedan, takođe Preradovića.

Kako su "Novosti" pisale, od 21. decembra prošle godine, supružnici Vlado (78) i Anđelka Preradović počivaju na Novom groblju u Prnjavoru, nakon što su sa ovog sveta otišli u istom danu! Od posledica korona virusa, preminuli su istog dana posle 50 godina braka i zajedničkog života, u razmaku od tri sata!

- Moji su roditelji u Klinički centar u Banjaluku ispraćeni još 7. maja. Otac je bio pozitivan na koronu, a našto kasnije i majka. Još nisam preuzeo zvaničnu dokumentaciju, ali saznajemo da su kasnije oboje bili negativni. Nažalost, podledice izazvane koronom, ipak, koštale su ih života. Majka je preminula samo dva sata nakon što je sa Kovid odelenja prebačena na Onkologiju, a otac dva dana nakon što je sa kiseonika stavljen na respirator - priča, za "Novosti", iznenadnim i u kratkom vremenu izgubljenim roditeljima ožalošćeni sin Davor.

On ističe da su sahranjeni u razmaku od 24 časa, nakon, od 1973., 48 godina skladne ljubavi, zajedničkog života i braka.

Jelena i LJubo Preradović borili su se mesec dana da ostanu u životu, znajući do poslednjeg daha da ta zajednička borba i nada traju. Sin Davor je potvrdio naša saznanja da je sudbina udesila da se njih dvoje, ipak, "sretnu", barem kada su im životi bili ugašeni.

- Da, kada je naša rodbina u ponedeljak došla u banjalučku mrtvačnicu po telo majke, rečeno je da je upravo iz bolnice dopremljeno telo osobe iz Prnjavora. Kada je pročitano ime - LJubo Preradović, saznali smo da je prst sudbine tako udesio da to bude njen suprug a moj otac - ispričao nam je Davor.

U Crkvenoj opštini u Prnjavoru ističu da su prosvetari Preradovići bili uzorni parohijani. LJubo je bio član Crkvenog odbora a lično za brojne aktivnost vladika banjalučki je Jelenu darovao zlatnim dukatom. Iza njih su ostale mnogobrojne iškolovane generacija Prnjavorčana, sin Davor, unuka Aurora, braća, sestre i ostala ožalošćena rodbina i prijatelji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

DODIK ZAPEVAO ZA MAJKU: Pozvao je na telefon i otpevao joj čuveni hit (VIDEO)