KO JE POBIO VIŠE OD 23.000 SRBA U PROTEKLOM RATU? Radovan Višković ogorčen - Da je bilo prava i pravde presuda Mladiću bi bila oslobađajuća!

S. M.

08. 06. 2021. u 17:45

PREDSEDNIK Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da bi presuda generalu Ratku Mladiću bila oslobađajuća da je bilo prava i pravde.

КО ЈЕ ПОБИО ВИШЕ ОД 23.000 СРБА У ПРОТЕКЛОМ РАТУ? Радован Вишковић огорчен - Да је било права и правде пресуда Младићу би била ослобађајућа!

Foto: Novosti

- Očigledno da ovde nema ni prava ni pravde, a to nam je ko zna koliko puta potvrdilo naše dosadašnje iskustvo koje smo imali sa Haškim sudom i broj izrečenih presuda u odnosu na druge tako da je svaki komentar suvišan. Odavno na ovim prostorima nema prava i pravda, jer da ga ima ljudi bi imali pravo na pravično suđenje - istakao je Višković.

On je naveo da je uvek za to da svi oni koji su počinili zločin treba da odgovaraju, ali zločine nisu činili samo na jednoj strani, već ih je bilo i na jednoj, i na drugoj i na trećoj strani.

- Ko je pobio više od 23.000 Srba u proteklom ratu? Da li su oni izginuli u saobraćajnoj nesreći? Ko je za to odogovarao? Zato smatram da je izlišan svaki komentar, jer kako su zamislili tako i rade. Svedocimo smo da je pravda na strani jačeg i što oni kažu to je i zakon i pravda. Međunarodno pravo je potpuno pogaženo i kako vidimo što važi za jednog, ne važi za drugog - konstatovao je Višković.

On je rekao da se u Haškom sudu ne sudi po dokazima niti je bitan dokazni materijal, već je onako kako je neko odlučio da treba da bude.

-Mi bi trebalo da se poklonimo i kažemo da je u redu!? Nije uredu i neće biti uredu i to oni znaju. Istorija se ne piše za dan i godinu. Imaju dokumenti, imaju dokazi, a postoje i istoričari koji se bave istorijom kao naukom a ne politički istoričari i oni će sve to dokumentovati. Znam da treba vremena, ali kad-tad ljaga sa leđa srpskog naroda biće skinuta - naglasio je Višković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)