RATKO JE HEROJ U NAŠIM SRCIMA: "Novosti" u klubu "Luda kuća" na Novom Beogradu

Š.M.

08. 06. 2021. u 16:16

REPORTERI "Novosti" posetili su klub "Luda kuća" u ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu, mesto gde se godinama okupljaju Srbi iz bivših jugoslovenskih republika, prateći suđenja Ratku Mladiću, ali i ostalim srpskim državnicima nepravedno zatočenim u Haškom tribunalu.

РАТКО ЈЕ ХЕРОЈ У НАШИМ СРЦИМА: Новости у клубу Луда кућа на Новом Београду

Foto: D. Milovanović

Na zidovima objekta nalaze se slike poznatih srpskih državnika i vojnika za koje gosti koje smo zatekli tvrde da su istinski srpski heroji, pa su tu Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Slobodan Milosević, Petar Petrović Njegoš, kao i nekoliko stranih državnika.

Pre pojave virusa korona ovo kultno zdanje na Novom Beogradu nije moglo da primi sve one koji su nervirajući se, a ponekad i glasno opsujući, pratili suđenja. Ipak, ovo danas su propustili iz krajnje bizarnog razloga.

- Lopovi su upali u objekat i odneli razne stvari, uz koje je ukraden i televizor - za naš list govori redovni gost lokala Miloš Zorić.

- Pre je ovde dolazilo mnogo autobusa sa ljudima iz Republike Srpske, Crne Gore i Srbije da prate suđenja. Kada je lepo veme bašta nije mogla da primi sve poštovaoce lika i dela srpskih heroja. Organizovane su i guslarske večeri, na kojima su učestvovala mnoga udruženja, ali korona virus je pokvario sve planove.

Iako ne mogu gledati uživo prenos, oni su saglasni da se Haški tribunal mnogo ogrešio o naše ljude koji su u njemu završili, a neki i skončali svoje zivote.

- Kako god, Ratko će u našim srcima, ali verujem i kod svih Srba ostati istinski heroj i neko ko je samo štitio svoj narod. Sramno je kako su se odnosili prema našim ljudima u Hagu i za šta su ih sve optuživali. U narodu i pesmama on će zauvek ostati upisan kao heroj nacije. Pa 80 odsto ljudi koji dolaze u Ludu kuću da prate suđenja jeste omladina ispod 30 godina. Imamo svakog dana veliki broj turista koji dođu da slikaju objekat, popričaju sa ljudima o tim teškim vremenima za naš narod.

Nasi domaćini ističu da je prva slika koja je krasila zidove ovog zdanja bila ona Slobe Miloševića, pa su kasnije dodavane i ostale. Mnogi generali i vojnici koji su 90-ih bili na braniku otadžbine i usko sarađivali sa Ratkom Mladićem organizovaće sutra ručak i okupljanje u njegovu čast.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna