NEVEROVATNA NESREĆA U SOKOCU: Okliznuo se o blatobran i u padu ispalio hitac kojim je usmrtio prijatelja

O. M.

01. 06. 2021. u 14:22

MIRKO Kovačević (51) iz Sokoca uhapšen je zbog sumnje da je hicem iz pištolja ubio svog poznanika Radomira Đerića (62).

НЕВЕРОВАТНА НЕСРЕЋА У СОКОЦУ: Оклизнуо се о блатобран и у паду испалио хитац којим је усмртио пријатеља

Foto: D. Pozderović

Prvi rezultati istrage ukazuju da se radi o nesrećnom slučaju, te da je Kovačević pod neverovatnim okolnostima, kroz džep jakne, ispalio hitac iz pištolja koji je nažalost usmrtio Đerića s kojim je u prijateljskim odnosima.

Izvor blizak istrazi kaže da je Kovačević juče oko 13 časova došao kod Đerića u automehaničarsku radionicu. Inače se bavi izvlačenjem drva iz šume i kod Đerića je došao da potraži deo za traktor.

- Tražeći odgovarajući deo zajedno su išli iz prostorije i prostoriju. U jednom trenutku Kovačević je stao na blatobran automobila, koji je stajao na podu, a zatim se spotaknuo i krenuo da pada. Za pojasom je imao pištolj koji je u padu opalio i metak je pogodio nesrećnog Đerića - kaže izvor blizak istrazi.

On kaže da je pištolj verovatno opalio kada se Kovačević, u padu, refleksno uhvatio za džep od jakne. U radionici se nalazio i Đerićev sin, pa su njih dvojica zajedno Radomira stavili u automobil i odvezli u Hitnu pomoć. Nažalost podlegao je usled zadobijenih povreda.

U policiji saznajemo da Kovačević nije imao dozvolu za pištolj, pa mu se pored ubistva na teret stavlja i krivično delo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja.

- Zbog prirode posla kojim se bavi Kovačević kaže da je uvek uza se nosio pištolj. Naime, boravkom u šumi često mu se dešavalo da naiđe na vukove i divlje životinje pa je pištolj nosio zbog lične sigurnosti - pojašnjava izvor iz istrage.

Kovačević je juče saslušan u prisustvu branioca i istražiocima je dao detaljnu izjavu u kojoj je priznao delo i objasnio okolnosti pod kojima se sve odigralo. Kako saznajemo izjava se podudara sa izjavom koju je dao Đerićev sin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri