ODMAH PUSTITI NA SLOBODU VUKANOVIĆA: Oštre reakcije stranaka iz Srpske na hapšenje narodnog poslanika u Trebinju

S. M.

24. 05. 2021. u 12:23

NAKON što je narodni poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović jutros uhapšen u Trebinju,stigle su oštre reakcije iz partija Srpske koje traže da se Vukanović odmah pusti na slobodu.

ОДМАХ ПУСТИТИ НА СЛОБОДУ ВУКАНОВИЋА: Оштре реакције странака из Српске на хапшење народног посланика у Требињу

Foto Novosti

Predsednik DNS Nenad Nešić je naglasio kako je Nebojša Vukanović jedan od retkih političara koji nije prodao poverenje koje mu je dao narod u ovom bh entitetu.

- Nebojša Vukanović je jedan od sve ređih poštenijih predstavnika naroda u Narodnoj Skupštini RS i nije prodao narodno poverenje da bi zaslužio titulu papka - rekao je Nešić i dodao:

- Ako policija i nadležni organi nisu našli za shodno ili se plaše da procesuiraju trgovce narodnom voljom i stanu na put političkoj korupciji onda će narod Srpske sa svojom opozicijom svaki minut koji Nebojša Vukanović provede u pritvoru smatrati pritiskom odlazeće vlasti.

Nešić je istakao kako su promene u ovom entitetu neophodne.

- Promene su neophodne, promene su neminovne. Prestanite da prkoseći toj činjenici od Srba i RS pravite nešto na šta narod ne pristaje. Mi smo jedan od najstarijih državotvornih naroda u Evropi i politika mora i biće demokratska, zaključio je predsednik DNS Nenad Nešić.

PDP je oštro protestvovao zbog današnjeg hapšenja narodnog poslanika Nebojše Vukanovića.

-Sloboda govora još jednom jednom je pala na ispitu, jer tako želi režim u Srpskoj, pod čijom je apsolutnom kontrolom, nažalost i policija, koja hitno reaguje čak i na kritke prema pripadnicima vlasti.U isto vrijeme lopovi im kolo vode, kriminalci bez zastoja obavljaju prljave poslove, ali se brani drugačije mišljenje i kritika korupcije koja je izjela naše društvo, saopštili su iz PDP.

Takođe ističu da SNSD vlast ne želi opoziciju, Vukanovića i sve druge koji su bore da bolje društvo, protiv kriminala i korupcije, kojima nažalost služe i pojedinci u čijem je opisu posla suzbijanje takvih pojava.

- Tražimo od policije u Trebinju da odmah pusti na slobodu Vukanovića, kojeg sigurni smo, ni ovo privođenje neće sprečiti da ukazuje na negativne pojave u društvu, a opoziciju da se zalaže za istinu, pravdu i pravo da se svakom sudi po zasluzi, bio uz vlast ili opozciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)