"NOVOSTI" SU PODVIG: Vladika Ilarion o nagradama najplemenitijima koje dodeljuje naš list

D.B.M.

04. 04. 2023. u 15:57

MENI je posebno drago da su "Večernje novosti" zapravo svojevrstan podvig, jer obeležavati vrlinu u vremenu, kada se ne obraća dovoljno pažnje na dobrotu i plemenitost, zaista je svojevrstan podvig, rekao je vladika Ilarion o nagradama koje dodeljuju Večernje Novosti.

НОВОСТИ СУ ПОДВИГ: Владика Иларион о наградама најплеменитијима које додељује наш лист

Foto: Ekipa VN

-Ovaj dan i ova svečanost su pravo čudo,  u vremenu kada se nazovi neke vrednosti stavljaju u prvi plan, a istinske potiskuju. Ovo je istinski praznik podviga i ja sam zahvalan svima koji su nam omogućili da budemo deo ovog slavlja, posebno što je monaški podvig prepoznat kao mesto koje treba da hrabri i nagradi i na šta treba da se skrene pažnja i široj javnosti, posebno na primere monaštva koje se, u podvigu, trudi na Kosovu i Metohiji. Meni je lično čast da sam danas sa ovim ljudima, posebno sa onima koji žele da ostanu nepoznati kao svi pravi heroji, rekao je on.

Nagrade za najbolje među nama

NA TRADICIONALNOJ, jubilarnoj svečanosti u Skupštini grada Beograd danas su, 60. put po redu, uručene zlatne i srebrne plakete odvažnim i hrabrim dobitnicima priznanja u jedinstvenoj akciji "Večernjih novosti" - Najplemenitiji podvig godine.

Zlatnu plaketu za pojedinačni podvig primila je Tatjana Obradović iz Čačka, koja se nije dvoumila da preuzme brigu o "bebi leptiru" - devojčici Nađi, rođenoj sa retkom, genetskom i neizlečivom bolešću.

Priznanje za najplemenitiji kolektivni podvig uručeno je bratstvu manastira Draganac sa Kosova i Metohije, zato što uprkos mnogobrojnim nevoljama, a svedoci smo iz dana u dan da se srpski živalj na Kosmetu unižava, maltretira, hapsi, ovoj svetinji vraćaju prosvetiteljsku ulogu i duhovno su sedište za 30.000 Srba Kosovskog Pomoravlja.

Ko je još među dobitnicima ovog divnog priznanja pogledajte KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)