SOČNA, KREMASTA, TOPI SE U USTIMA: Čokoladna torta sa čizkejk i voćnim filom (VIDEO)

Novosti online

27. 01. 2024. u 18:00

TORTE i kolači su ukras svake svečane trpeze i nijedna proslava ne može da prođe bez njih.

СОЧНА, КРЕМАСТА, ТОПИ СЕ У УСТИМА: Чоколадна торта са чизкејк и воћним филом (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jujtub/Cookrate - Cakes

Postoje one domaćice kojima priprema poslastica ide od ruke, ali i one koje se ne snalaze baš najbolje. Ako želite da naučite kako se prave, onda krenite od lakših recepata. Naš predlog je da napravite čokoladnu tortu sa voćnim i čizkejk filom. Nije mnogo komplikovana, a ukus je fantastičan.

Sastojci:

Za koru:

4 jajeta 
prstohvat soli
40 g šećera
50 g brašna 
25 g kakaoa
100 ml mleka 

Foto: Printskrin Jujtub/Cookrate - Cakes

 Za voćni fil:

150 g malina
70 g šećera
20 g kukuruznog skroba

Za beli fil:

100 g rikote ili krem sira 
50 g šećera u prahu 
150 ml slatke pavlake

Za glazuru: 

200 g mlečne čokolade 
30 ml ulja 
100 g kikirikija

Foto: Printskrin Jujtub/Cookrate - Cakes

Recept za čokoladnu tortu sa čizkejk i voćnim filom:

Odvojite belanca i žumanca, a onda belanca umutite sa prstohvatom soli. Postepeno dodajte i šećer, pa nastavite da mutite. U belanca dodajte i žumanca, pa mutite. Na kraju dodajte prosejano brašno i kakao, pa lagano promešajte da se svi sastojci lepo sjedine. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom, poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Izvadite koru iz pleha, pa skinite pek papir i ostavite da se ohladi. Kada se kora ohladi, isecite ivice i presecite koru na pola po dužini.

Umutite krem ili rikota sira sa šećerom u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sve dobro sjedinite mikserom.  U šerpu dodajte maline i šećer, pa kuvajte na tihoj vatri nekih 10 minuta, uz konstantno mešanje. Na kraju dodajte skrob i promešajte da se sastojci lepo sjedine. Sipajte u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi pola sata. 

Foto: Printskrin Jujtub/Cookrate - Cakes

Koru dobro premažite mlekom, pa ostavite da upije 5 minuta. Zatim premažite polovinu belog fila, a na to ide ceo voćni fil. Stavite koru, premažite mlekom, a onda i preostalim belim filom. Poravnajte i ostavite u frižideru nekih pola sata. 

Čokoladu istopite sa ulje, a kikiriki ispržite ili kupite prženi. Iseckajte ga i dodajte u glazuru. Na tacnu stavite izdignutu rešetku i na nju stavite tortu, pa prelijte čokoladnu glazuru. Špatulom premažite celu tortu i ostavite da se ohladi još nekih sat vremena u frižideru. 

(Mondo/Stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!