HILANDARSKA TORTA VAŽI ZA KRALJICU ČOKOLADNIH POSLASTICA: Recept star 200 godina sa Svete Gore osvaja svakoga

Novosti online

04. 09. 2023. u 16:00

Recept za Hilandar tortu mora imati svaka domaćica!

ХИЛАНДАРСКА ТОРТА ВАЖИ ЗА КРАЉИЦУ ЧОКОЛАДНИХ ПОСЛАСТИЦА: Рецепт стар 200 година са Свете Горе осваја свакога

Foto: Jutjub/Printskrin/Recepttura

Šta vam je sve potrebno?


Za patišpanj:
  •     10 jaja
  •     10 kašika šećera
  •     10 kašika mlevenih oraha
  •     2 kašike kakaoa


Za fil:
  •     5 jaja
  •     300 g čokolade za kuvanje
  •     125 g putera
  •     5 kašika šećera


Za dekoraciju:
  •     50 g mlevenih oraha
  •     malo rendane crne i bele čokolade


Kako se priprema?

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte kakao, mlevene orahe i mešajte dok se smesa ne sjedini. Testo sipajte u okrugli kalup za pečenje obložen pek-papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 40 minuta.

Otopite puter i čokoladu i sklonite sa šporeta. Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite u čvrst šne zajedno sa šećerom. Zatim umutite žumanca, dodajte istopljenu i ohlađenu čokoladu i lepo sjedinite mikserom. Zatim dodajte šne i lagano sve dobro sjedinite. Ostavite da se stegne u frižideru.

Patišpanj isecite na dva jednaka dela. Prvu koru premažite filom, pa stavite drugu koru i zatim celu tortu premažite filom. Ivice obložite mlevenim orasima. Orahe pospite i na krajeve gornje površine. Sredinu torte dekorišite rendanom belom i crnom čokoladom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)