ŠTRUDLA SA MAKOM: Kraljica domaćih kolača!
Sremice su poznate po odličnim receptima za štrudle sa makom, poput ovog klasičnog recepta iz teksta
Sastojci za testo:
- 550 g mekog brašna (tip 400)
- 8 g suvog kvasca
- 50 g šećera
- 200 ml toplog mleka
- 50 g putera (da ne bude hladan)
- 1 vanilin šećer
- 2 jajeta
Sastojci za fil:
- 250 g maka (koristila sam zaslađeni)
- 100 ml vrelog mleka
- 1 žumance za premazivanje
U velikoj činiji pomešajte brašno, kvasac, šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte preostale sastojke i zamestite meko testo.
Mak prelijte vrelim mlekom, izmešajte i ostavite sa strane. Podlogu pospite brašnom i razvijte testo veličine pleha.
Ravnomerno rasporedite fil i urolajte testo u štrudlu.
Premažite umućenim žumancetom i ostavite da odmara 20 minuta. Pecite dok ne porumeni, oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT DANA: Mekano pecivo kao odlična ideja za doručak ili užinu (VIDEO)
26. 06. 2023. u 17:45
KOLAČ SA TREŠNjAMA: Jednostavan sezonski dezert gotov za pola sata (VIDEO)
22. 06. 2023. u 22:56
18 ZEMALjA JE GLASALO PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Ovo su pravi prijatelji Srbije (FOTO)
SRAMNA rezolucija o Srebrenici usvojena je danas u Generalnoj Skupštini UN, ali je na glasanju bilo više uzdržanih i protiv ukupno, nego onih zemalja koji su rezoluciju podržali.
23. 05. 2024. u 18:44
DRŽAVA PO DRŽAVA: Pogledajte ko je kako glasao o sramnoj rezoluciji o Srebrenici - više zemalja je nije podržalo nego što jeste!
SRAMNA rezolucija o Srebrenici usvojena je sa 84 glasa za, 19 glasova protiv, dok je 68 uzdržanih.
23. 05. 2024. u 17:49
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice
NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.
22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57
Komentari (0)