PILETINA SA PASULJEM I SPANAĆEM: Bogata, hranljiva i jednostavna supa

Milena Tomasevic

28. 12. 2025. u 08:30

OVA supa kombinuje nežne pileće batake, dva tipa pasulja, spanać i povrće, stvarajući obrok koji je ukusan, hranljiv i lak za pripremu.

ПИЛЕТИНА СА ПАСУЉЕМ И СПАНАЋЕМ: Богата, хранљива и једноставна супа

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 1/2 kašike putera
  • 1/2 iseckanog crnog luka
  • 1/2 velike šargarepe, iseckane na kockice
  • 1 stabljika celera, iseckana na kockice
  • 1 čenje belog luka, mleveno
  • 1 grančica timijana ili 1/4 kašičice sušenog timijana
  • 1 lovorov list
  • 2 pileća batka bez kože i vidljive masnoće
  • 750 ml pilećeg bujona
  • 200 g oceđenog belog pasulja iz konzerve (kanelini ili puter pasulj)
  • 200 g oceđenog pinto pasulja iz konzerve
  • 1/4 male zimske tikvice, oljuštene i iseckane na kockice (oko 1/2 šolje)
  • 40 g svežeg spanaća
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Istopite puter u šerpi na laganoj vatri. Dodajte seckani crni luk, šargarepu i celer, dinstajte 5-7 minuta dok omekšaju. Dodajte beli luk i kuvajte još 30 sekundi. Dodajte pileće batke, lovorov list i pileći bujon.

Dovedite do ključanja, zatim smanjite vatru i krčkajte pokriveno 20 minuta. Dodajte oba pasulja i tikvicu, kuvajte još 15 minuta. 

Izvadite batake, odvojite meso od kostiju, iseckajte ga i vratite u supu. Dodajte spanać i zagrejte 5 minuta. Začinite solju i biberom po ukusu i servirajte toplo.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DR NOVOSTI u klinici gde se neguje stručnost, poverenje i humani pristup pacijentima