RECEPT ZA PUNJENE TIKVICE: Lagan ručak gotov za pola sata
Zdravo, brzo i baš ukusno! Punjene tikvice za sve koji traže ideju za lagan ručak – bez mnogo komplikacija, a puno ukusa.
Novosti
Punjene tikvice
Sastojci
- 5 tikvica
- 700 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa izrendana
- 1 paradajz
- 50 gr obarenog pirinča
- maslinovo ulje
- začini bosiljak, origano, svež peršun
Za preliv
3 jaja, 1 kisela pavlaka, kačkavalj
Priprema
Upržiti crni luk pa redom dodavati sastojke, beli luk, šargarepu, meso, paradajz. Kad paradajz pusti malo soka dodati obaren pirinač i krčkati još par minuta. Dodati začine i puniti prethodno izdubljene tikvice. Peći tikvice 20 minuta na 170 stepeni. Izvaditi tikvice iz rerne i na svaku staviti preliv od jaja i pavlake. Vratiti u rernu i zapeći još 15 minuta dok tikvice lepo ne porumene. Izvaditi iz rerne i posuti rendanim kačkavaljem i svežim peršunom.
Prijatno!
Preporučujemo
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
ĐAK NASMEJAO SRBIJU: Evo kako je na kontrolnom odgovorio na pitanje o nazivu naše HIMNE: "Detetu bih dao DESETKU"
GREŠKE iz školskih svezaka ponekad umeju da izmame najšire osmehe, što potvrđuje i situacija u kojoj se našao jedan mališana iz Srbije. Sve je počelo kada je njegova mama na internetu podelila njegove odgovore sa kontrolnog zadatka iz predmeta Svet oko nas. Jedan od njih oduševio je korisnike društvenih mreža.
05. 12. 2025. u 11:27
Komentari (0)