KAO U INOSTRANSTVU: Piletina na italijanski način

Bojana Jovanović

08. 05. 2025. u 18:43

Testenina, vino, parmezan, pileće meso... Sve u ovom jelu miriše na Mediteran, a lagano je za spremanje, ali i varenje!

КАО У ИНОСТРАНСТВУ: Пилетина на италијански начин

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 250 g pilećeg belog mesa iseckanog na kocke

- 400 g testenine po želji

- 200 ml belog vina

- 300 ml pavlake za kuvanje

- 100 g dimljene slanine

- 2-3 čena belog luka

- parmezan

- malo brokolija, po želji

- prstohvat korijandera

- so, biber

Obarite testeninu tako da bude srednje, a ne previše kuvana. U dubljem tiganju propržite piletinu i dodajte na što sitnije kockice iseckanu slaninu. Nakon 20 minuta prelijte pavlakom i dodajte izgnječene čenove belog luka i korijander. Dinstajte na tihoj vatri minut-dva, pa dodajte vino, brokoli i nastavite postupak pripreme još nekoliko minuta. Zatim začinite po ukusu, pa tako dobijenim sosom prelijte gotovu, oceđenu testeninu. Na vrh svake porcije prilikom serviranja narendajte parmezan. Služite toplo, idealno bi bilo uz čašu dobro ohlađenog belog vina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

Nova oprema za školu, bolji uslovi za talente: Fondacija Mozzart verna podrška obrazovanju