SPREMITE SAVRŠENU BEČKU ŠNICLU: Hrskava spolja, mekana iznutra, a ukus kao iz najboljih austrijskih restorana
Svako ko je ikada probao originalnu bečku šniclu zna da je ovo jelo posebno.
Foto: Shutterstock
Sočno meso koje se nalazi ispod sloja hrskavih prezli, pripremljeno na ovaj način, zaista je nešto jedinstveno. Za originalni rezultat potrebno je ispratiti nekoliko osnovnih smernica: da je meso od telećeg buta, prezle od mlečne kajzerice, da ne premutite jaja i da šniclu pržite na puteru.
Sastojci:
- 4 velike šnicle od telećeg buta
- 2 jajeta
- 2 suve mlečne kajzerice
- so
- 200 g putera
- 50 g brašna
Priprema:
Šnicle isecite i istanjite tučkom za meso, debljine najviše pola centimetra. Suve kajzerice sameljite u mašini za mlevenje ili seckalici, ili ih stavite u kesu i istucite sitno tučkom. Jaja blago umutite viljiškom, tek toliko da se razbiju i blago ih posolite. Ovako umućena će u debljem sloju ostati na šnicli. Pripremite jedan tanjir sa brašnom, drugi sa jajima, a u treći sipajte prezle. Šnicle posolite prema ukusu. U tiganj stavite puter i zagrejte ga na srednjoj temperaturi. Posoljene šnicle blago, nepritiskajući, uvaljajte u brašno, višak istresite, potom u jaja, a onda i u prezle. Pripremljene šnicle odmah spuštajte u zagrejani puter i pržite na umerenoj temperaturi. Šnicle dok se prže prelivajte puterom iz tiganja. Pržite ih oko pet minuta sa jedne i pet minuta sa druge strane. Bečka šnicla se jede sa dodatkom soka od limuna, pa je tako i poslužite, ali i uz prilog po želji.
(ona)
Preporučujemo
GURMANSKI RECEPT ZA SAVRŠEN RUČAK: Kiseli kupus sa suvim mesom, slaninom i šljivama
04. 11. 2024. u 15:00
NAJBOLjI RECEPT ZA PRAVU SRPSKU SARMU: Spremite je brzo i jednostavno
02. 11. 2024. u 09:50
"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku
PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.
07. 12. 2025. u 13:36
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)