PATLIDŽAN POHOVAN U RERNI: Malo susama i parmezana čine čudo od ukusa

Новости онлине

12. 08. 2024. u 10:23

Spolja hrskave, a iznutra sočne kriške patlidžana postaće vam omiljeno jelo, naročito što se priprema bez mnogo ulje, u rerni.

ПАТЛИЏАН ПОХОВАН У РЕРНИ: Мало сусама и пармезана чине чудо од укуса

Foto: Printskrin/Zorica Stajić

Sastojci:

  • plavi patlidžan 2 komada
  • jaja 4 komada
  • parmezan 150 g
  • susam 2 kašike
  • prezle 6 kašika
  • brašno po potrebi
  • so po ukusu
  • ulje 4 kašike

Priprema:

Patlidžane operite, osušite i isecite na ploške uzduž, ili na kolutove ako vam više odgovara. Ako patlidžan nije gorak, a većina novih sorti nije, možete da izbegnete onaj korak sa soljenjem, pranjem i sušenjem kriški.

Izmešajte brašno, prezle, 100 grama rendanog parmezana i susam, a odvojeno umutite jaja i posolite ih. Patlidžan umočite u jaja, mešavinu sa parmezanom, opet u jaja i na kraju u mešavinu. Ređajte u pleh obložen pek-papirom, na svaku stavite koju kap ulja i pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Poslužite sa rukolom i tankim komadima parmezana, uz sos od jogurta ili kečapa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne

OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne

SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.

11. 12. 2025. u 16:22

Komentari (0)

OBELEŽIĆE 2026. GODINU: Ko pripada BETA generaciji?