PALAČINKE SA PILETINOM I PEČURKAMA: Slasan, ukusan i brz obrok

Novosti online

23. 04. 2024. u 09:00

Još jedna varijanta svima nam omiljenih palačinki koja će osvojiti sva vaša čula.

ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И ПЕЧУРКАМА: Сласан, укусан и брз оброк

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g šampinjona
  • 500 g pilećeg filea
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika majčine dušice
  • so
  • biber
  • 1 kašika senfa
  • 30 g balzamika
  • 150 g pavlake za kuvanje
  • 200 g rendanog kačkavalja 

Priprema: 

U tiganj na jaku vatru stavite tri kašike maslinovog ulja. Pečurke isecite na kockice srednje veličine i dodajte ih u vreli tiganj. Crni i beli luk isecite na sitno i dodajte u tiganj sa pečurkama. Posolite, pobiberite, dodajte majčinu dušicu i dinstajte pet-šest minuta dok pečurke ne porumene i ne smanje zapreminu.

Prebacite pečurke u činiju i ostavite ih na stranu. Ponovo stavite tiganj na jaku vatru i dodajte dve kašike maslinovog ulja.

Piletinu isecite na komade od dva centimetra i dodajte u tiganj. Posolite, pobiberite i pržite ih dva-tri minuta dok ne porumene. U tiganj sa piletinom dodajte mešavinu pečuraka, senfa i deglazirajte tiganj balzamiko sirćetom.

Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Kuvajte sos na srednjoj vatri 10-12 minuta, dok se sastojci ne skuvaju i fino ne sjedine. Zagrejte rernu na 220 stepeni.

Dodati 100 grama rendanog sira, promešajte i skloniti tiganj sa ringle. Palačinke filujte pripremljenom smesom i umotajte ih u rolne kao i obično ili ih motajte u paketić pravougaonog oblika. Prebacite palačinke na pleh, dodajte na njih ostatak rendanog sira i pecite ih 10-12 minuta.

Poslužite uz rukolu, maslinovo ulje i biber.

(Ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)