IDEALNA ZA BADNJE VEČE: Pastrmka iz rerne, kao iz najboljih restorana, tajna je u fenomenalnoj marinadi

Novosti online

05. 01. 2024. u 14:13

ZA Badnje veče trpeza treba da bude posna, pa je naša preporuka da napravite fantastičnu pastrmku iz rerne. Proces nije komplikovan, samo je prelijte marinadom, a onda preko stavite kriške margarina, pa ispečete.

ИДЕАЛНА ЗА БАДЊЕ ВЕЧЕ: Пастрмка из рерне, као из најбољих ресторана, тајна је у феноменалној маринади

Foto Shutterstock

Najbitnije je da ribu prvo očistite i dobro operete, kao i da je osušite ubrusama.

Bitno je da riba bude skroz suva, jer će se tako stvoriti hrskava kora. Mirisna i aromatična, a servirajte je sa prebrancem i krompir salatom.

Potrebno:

* 6 pastrmki

* 350 ml belog vina
* 2 veze peršuna
* sok od 1 limuna
* kriške limuna
* 5 čenova belog luka
* 1 kašičica bosiljka
* 1 kašičica ruzmarina
* 1 kašičica slatke paprike
* 6 kašika ulja
* 80 g maragarina
* povrće po želji

Priprema:

Ribu presecite po dužini, pa je očistite, operite i dobro osušite. Posolite je i pobiberite, spolja i iznutra. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru nekih pola sata. U vino dodajte seckani peršun, mleveni beli luk, limunov sok, začine i ulje. Promešajte, pa posolite i pobiberite po ukusu. U sredinu ribe sipajte malo marinade, pa je ređajte u pleh koji ste obložili pek-papirom. Preostalom marinadom prelijte pastrmke sa obe strane. Preko stavite kriške limuna, kao i margarin. Poređajte seckano povrće po želji. Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 30-40 minuta.

(StvarUkusa/Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!