OD NEKOLIKO NAMIRNICA NAPRAVITE ODLIČNO JELO: Oslić u sosu od limuna
SPREMITE ovaj divni ručak, kombinacija ribe i limuna je zaista fantastična.
Foto Shutterstock
Potrebno:
* 1/2 kg oslića
* 1 limun
* 2 čena belog luka (po ukusu)
* peršunov list
* 100 g brašna
* 2 dl ulja
* sok od 1 limuna
* 1 dl belog vina
* so, biber
Priprema:
1. Filete oslića začinite, uvaljajte u brašno i ispržite na ulju.
2. Napravite preliv od soka od limuna, sitno iseckanog belog luka, peršunovog lista i belog vina i začinite po ukusu.
3. Na dno vatrostalne činije prvo poređajte kolutove limuna, pa preko njih stavite prženu ribu i sve zalijte pripremljenim prelivom.
4. Posudu s ribom stavite na desetak minuta u rernu zagrejanu na 180 stepeni da se zapeče.
5. Gotovu ribu serviranu na tanjiru prelijte saftom u kom se pekla.
(Stil)
"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku
PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.
07. 12. 2025. u 13:36
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)