NE BACAJTE STARI HLEB: Napravite francuski tost
Oduševite ukućane za doručak ovim ukusnim jelom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 6 kriški hleba (ili, još bolje, onog za tost)
- 2 jajeta
- 50 ml mleka ili slatke pavlake
- 2 kašike šećera
- cimet
- prstohvat soli
- ekstrakt vanile
- maslac za prženje
Priprema:
Umutite jaja viljuškom, pa dodajte mleko, šećer, cimet, so i vanilu i promešajte dok se sve dobro ne ujednači. Na tiganj stavite maslac da se istopi. Hleb iseći ili pripremljena parčad tost hleba umočite u smesu nakratko sa obe strane i stavite da se prži. Kada dobije boju, okrenite i na drugu stranu.
Tost poslužite sa medom, umućenom slatkom pavlakom i voćem ili po vašoj želji.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NIKAD BRŽE I MEKŠE POGAČICE SA SIROM: Savršenstvo u svakom zalogaju, a ulepšaće vam svaki deo dana
09. 01. 2025. u 07:00Novosti online

RECEPT ZA POSNE PRŽENICE: Za super početak dana
03. 01. 2025. u 11:05Novosti online

PITA SA MESOM: Hrskava, mekana i sočna, prosto savršena (VIDEO)
04. 01. 2025. u 07:00Novosti online

DOMAĆE KIFLICE SA VIRŠLAMA: Doručak gotov za čas, a kiflice nikad mekanije
22. 12. 2024. u 07:00Novosti online

"OVO BI MOGAO DA BUDE NAJVEĆI SKANDAL U ISTORIJI" Tramp raskrinkao medije koji fabrikuju lažne vesti
PREDSEDNIK Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da su Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i druge agencije ukrale milijarde dolara kako bi se pravile lažne afirmativne vesti o Demokratskoj partiji.
06. 02. 2025. u 13:39

RAZBIJENI SVI MITOVI O NARODNIM VEROVANjIMA KOD SRBA: Za ova narodna verovanja sigurno niste znali
RAZBIJENI SVI MITOVI O NARODNIM VEROVANjIMA KOD SRBA: Za ova narodna verovanja sigurno niste znali
06. 02. 2025. u 16:32

POTRES IZAZVAO CUNAMI OD 30 METARA: Razoran zemljotres već pogađao Santorini - i jedna od najjačih erupcija vulkana zabeležena je te 1956.
DANAS znamo da je zemljotres 1956. godine, sa epicentrom u morskom području Amorgosa bio treći najsnažniji u Evropi od 1900. godine do danas.
06. 02. 2025. u 13:04 >> 13:14
Komentari (0)