KAKO DA VAM UŠTIPCI NE BUDU MASNI: U testo dodajte samo jedan sastojak i neće upiti ni kap ulja
Uštipci su čest izbor za doručak na našim prostorima. Obično ih domaćice služe uz sir i kajmak, a ponekad i uz domaći džem. Međutim, dešava se da budu previše masni i da čak ni ubrus na kojem su se uštipci cedili ne pomaže. Međutim, postoji nekoliko načina koji će vam pomoći da prženo testo ne upije ni kap masti ili ulja.
Jedan od načina za pripremanje idealnih uštipaka je upotreba sode bikarbone ili praška za pecivo, koje ćete prosejati zajedno sa brašnom. Na taj način testo neće upijati višak masnoće kod prženja u dubokom ulju.
Da uštipci ne bi bili masni, ulje u kome ćete ih pržiti trebalo bi da bude dobro zagrejano. Kada je ulje dovoljno zagrejano, ono u trenutku zatvara testo i ne dozvoljava mu da upije višak masnoće.
Proveren način da testo ne upije mnogo ulja ili masti jeste da dok mesite testo u njega dodate čašicu rakije. Kada umutite sve sastojke koje koristite za pripremu, u to dodajte čašicu rakije. Uštipci neće pokupiti ni kap masnoće. Ovo je stari trik koji su još naše bake koristile. Ne brinite jer se ukus rakije uopšte neće osetiti, a poslužiće da testo ne bude previše masno.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJBOLjI RECEPT ZA TESTO ZA PICU: Lako se pravi, a još brže jede
25. 12. 2024. u 07:00Novosti online
NAJVAZDUŠASTIJE POSNE MEKIKE: Prave se brzo, a niko ne može da im odoli
06. 12. 2024. u 07:00
NAJBOLjI RECEPT ZA "LUDO TESTO": Od kog možete da pravite sve vrste peciva
28. 11. 2024. u 11:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
TRAMP: Zelenski je trebalo da se preda Rusima! Oni su VEĆ MRTVI, gradovi su ruševine, a Bajden je sam sebi trebalo da potpiše POMILOVANjE
"TO SU ljudska bića, na milione masakriraju na tom bojištu. Oni su već mrtvi, a gradovi, ti gradovi su poput ruševina."
24. 01. 2025. u 16:53 >> 16:53
Komentari (0)