OBOŽAVAJU JE I ONI KOJI NE VOLE DA JEDU SLATKO, A MIRIS OVOG KOLAČA JE FANTAZIJA: Nuklearna štrudla je zaludela internet
RASTURENA ili nuklearna štrudla dobila je takav naziv jer se svi sastojci pomešaju i izliju na pleh, a ukus je fenomenalan!
Sastojci:
* 150 g grubo secakanih badema
* 5 jaja
* 2 čaše brašna
* 1 čaša ulja
* 1 čaša šećera
* 1 vanilin šećer
* 1 prašak za pecivo
* 4 kašika mleka
* 2 kašika ruma
Priprema:
Pomešajte sve sastojke osim jabuka i badema.
Testo prebacite u posudu za pečenje premazanu uljem i posutu brašnom (višak brašna istresite).
Jabuke ogulite pa ih tanko nasecite ili krupno narendajte i posložite ih po testu. Preko jabuka dodajte gubo seckane bademe.
Prebacite kolač u rernu zagrejanu na 180 stepeni Celzijusa i pecite 25 minuta.
(Stil)
BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TUGA DO NEBA: Preminula Katarina Trivić (22) koja je ujedinila region
DA ŽIVOT često zna biti nepravedan, surov i okrutan, ne birajući koliki teret stavlja na leđa krhkih ljudi, danas je još jednom potvrđeno. Mlada Banjalučanka Katarina Trivić (22) izgubila je bitku za život.
24. 05. 2024. u 16:07
ZELENSKI POBESNEO: Napao NATO saveznike zbog Rusije
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski napao je saveznike zbog njihove nevoljnosti da uđu u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, piše responsiblestatecraft.org, prenosi RIA Novosti.
24. 05. 2024. u 15:32
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice
NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.
22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57
Komentari (0)