ODLIČNA ZAMENA ZA PRAVO, SJAJNO IDE UZ KOLAČE, KAFE I POSNO JE: Domaće sojino mleko
AKO vam smetaju proizvodi životinjskog porekla, ili ste vegan ili vegetarijanac ili postite, evo rešenja. Biljno mleko može biti odlična zamena.
Potrebno:
* 500 g soje
Priprema:
Potopite soju u vodu na 12-15 sati. Sipajte toliko vode potrebno da prekrije soju, ne više, znate da soja povećava svoju zapreminu oko tri puta. Kada prođe potrebno vreme, izlijte vodu u kojoj je bila potopljena soja. Zatim prelijte soju vrelom vodom na desetak sekundi, dok soja ne omekša. I tu vodu izbacite. Sipajte soju i vodu u veliku šerpu - na jednu šolju soje dodajte tri šolje vode, dok ne potrošite soju. Zatim sve dobro ispasirajte. Celu smesu stavite na šporet i mešajte neprekidno. Ako vam se bude podizala pena, sklonite šerpu sa šporeta na trenutak. Kuvajte soju oko 20 minuta. Pena treba da prestane da se stvara. Kada se to desi, skinite posudu sa vatre i ostavite da se ohladi. Hladno sojino mleko procedite pa sipajte u flaše. Od navedene količine soje dobićete oko četri litra mleka.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
DžEFRI SAKS KOD TAKERA KARLSONA O BOMBARDOVANjU 1999: Cilj je bio da se razbije Srbija, kreira nova država i najveća američka baza
POZNATI američki ekonomista i profesor na Kolumbijskom univerzitetu Džefri Saks izjavio je da cilj NATO agresije na Jugoslaviju nije bilo nikakvo spasavanje "potlačenog" muslimanskog stanovništva već je namera bila da se rasparča Srbija kako bi se ostvarili ciljevi Amerike.
29. 05. 2024. u 16:49
"DA SAM PREDSEDNIK, BOMBARDOVAO BIH OVE GRADOVE": Tramp izneo šokantne tvrdnje, pa mnoge ostavio bez teksta
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi „bombardovao Moskvu“ ako bi tokom njegovog mandata ruske snage ušle u Ukrajinu, piše list „Vašington post“.
29. 05. 2024. u 14:02
MOMAK NA MATURU DOŠAO OBUČEN KAO BAKA: Sa njim došli i "unuci" - "Ja sam ih othranila!" (VIDEO)
MOMAK iz Bijeljine nasmejao je region kada je na maturskoj večeri Poljoprivredne i medicinske škole, za razliku od svojih vršnjaka, došao u nešto neobičnijoj odeći.
27. 05. 2024. u 09:15
Komentari (0)