ZA NAJVIŠE 20 MINUTA NAPRAVITE PICU: Biće preukusna, a što je najbolje od svega - sprema se u tiganju

Novosti online

06. 09. 2023. u 07:00

Ukoliko nemate ideju za večeru, sigurno će vas oduševiti ovaj jednostavan recept za picu iz tiganja. Ukoliko nemate previše vremena za pripremu klasične pice, onda će vas sigurno oduševiti ovaj recept za italijanski specijalitet koji se peče u tiganju. Kora je od lisnatog testa, što je odlično jer ne morate da mesite testo i čekate da naraste. Odlična je za večeru na brzinu kada želite da iznenadite svoje ukućane.

ЗА НАЈВИШЕ 20 МИНУТА НАПРАВИТЕ ПИЦУ: Биће преукусна, а што је најбоље од свега - спрема се у тигању

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • 300 g lisnatog testa
  • 350 ml pasiranog paradajza
  • 200 g kačkavalja
  • 150 g šunke
  • 1 kašičica origana
  • malo maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

Testo malo razvucite na papiru za pečenje i napravite krug, pa savijte ivice prema unutra i oblikujte rubove. Tiganj u kome ćete peći picu obložite papirom za pečenje. Pokrijte poklopcem i pecite podlogu na umerenoj vatri 10 minuta. U međuvremenu paradajz sos začinite solju, biberom, origanom i maslinovim uljem. Testo premažite pripremljenim paradajz sosom, poređajte šunku i narendan, vratite poklopac i nastavite da pečete još 10 minuta. Kada je pica gotova pospite je sa još malo origana, secite na parčiće i služite.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja