PITA KROMPIRUŠA BEZ KORA: Brzo i lako, ukus koji se pamti

02. 02. 2025. u 07:00

AKO volite da jedete krompirušu, onda obavezno isprobajte ovaj recept.

ПИТА КРОМПИРУША БЕЗ КОРА: Брзо и лако, укус који се памти

Foto: Printskrin Youtube

Sastojci:

Za testo:

  • 2 jajeta
  • 1 šolja jogurta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 180 g brašna

Za nadev:

  • 2 krompira
  • 2 praziluka
  • biber, so, mlevena paprika, peršun
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 g čedar sira

Recept za pitu krompirušu:

Pita krompiruša se pravi brzo i lako, a ovaj recept je ubedljivo najbolji.

Krompire izrendajte pa ih potopite u činiju sa vodom, ocedite. U drugoj posudi pomešajte sastojke za testo i dobro umutite. Izlijte testo u pleh obložen papirom za pečenje. Praziluk iseckajte pa pomešajte sa krompirom i začinite solju, biberom i mlevenom paprikom. Dobijenu smesu stavite preko smese od testa i pecite na 200 stepeni pola sata. Nakon toga narendajte sir odozgo i vratite u rernu na 15 minuta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

DR NOVOSTI: Zašto je transplantacija obrva toliko popularna među ženskom populacijom?