RECEPT ZA BANANA HLEB: Poslastica kojoj se ne može odoleti (VIDEO)

Novosti onlajn

07. 09. 2023. u 17:00

BANANA hleb je lagani dezert u kojem će uživati svi ukućani!

РЕЦЕПТ ЗА БАНАНА ХЛЕБ: Посластица којој се не може одолети (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Printskrin/ Recepti.com

Potrebni sastojci:

  • 2 veće banane
  • 150 g smeđeg šećera
  • 150 g putera
  • 2 jajeta
  • 150 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 40 ml jogurta
  • 100 g čokolade
  • 50 g suvog grožđa
  • 2 kašike ruma

Za posipanje:

  • 2 kašike kokosa
  • 2 kašike seckanih badema
  • 2 kašike belog šećera
  • 2 kašike smeđeg šećera

Priprema

  • Banane stavimo u pleh obložen papirom za pečenje i viljuškom ih izbockamo. Pleh stavimo u već zagrejanu rernu na 220 C oko 15-20 minuta dok banane ne potamne.
  • Dok se banane peku pripremimo ostale sastojke. Suvo grožđe potopimo u rum, promešamo i ostavimo da odstoji.
  • Napravimo smesu za posipanje. U činiju stavimo kokos, seckani badem, beli šećer, smeđi šećer i promešamo.
  • Ispečene banane oljuštimo i stavimo u odgovarajuću posudu. Viljuškom ih dobro izgnječimo i ostavimo sa strane.
  • U činiju za mešanje stavimo smeđi šećer, dodamo otopljeni i prohlađen puter. Mutilicom smesu umutimo, pa zatim dodamo jaja i nastavimo sa mućenjem.
  • Umućenoj smesi dodamo izgnječene banane i nastavimo sa mućenjem. Postepeno dodajemo brašno i prašak za pecivom uz dalje mućenje. Dodajemo jogurt i smesu ujednačimo.
  • Na samom kraju smesi dodajemo rumom natopljeno suvo grožđe, iseckanu čokoladu i sve varjačom sjedinimo.
  • Pleh za hleb obložimo papirom za pečenje i isipamo smesu. Preko pospemo već pripremljenom smesom za posipanje.
  • Pečemo u već zagrejanoj rerni na 200 C oko 50-60 minuta. Čačkalicom proveriti da li je banana hleb pečen.
  • (Recepti.com)

    Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

    Pratite vesti prema vašim interesovanjima

    Novosti Google News

    Komentari (0)

    ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)