SLATKA PITA SA BUNDEVOM I JABUKAMA OD GOTOVIH KORA: Poslastica kojoj niko neće moći da odoli

Jovana Vasić

25. 01. 2025. u 15:00

Pita sa bundevom i jabukama od gotovih kora je brz i ukusan desert koji se jednostavno pravi.

СЛАТКА ПИТА СА БУНДЕВОМ И ЈАБУКАМА ОД ГОТОВИХ КОРА: Посластица којој нико неће моћи да одоли

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 500 g bundeve (rendana)
  • 3-4 jabuke (oguljene i iseckane)
  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 100 g šećera 
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 1 kašičica limunovog soka (za jabuke)
  • 2 kašičice brašna (po želji, za zgušnjavanje)
  • 1 jaje (za premazivanje)
  • ulje za podmazivanje kora
  • Prstohvat soli

Priprema:

Bundevu ogulite, očistite od semenki i izrendajte. Zatim je kratko propržite u tiganju da omekša. Dodajte šećer, cimet i vanilin šećer, pa dinstajte još nekoliko minuta dok bundeva ne omekša i pusti malo soka. Ako je smesa previše vlažna, dodajte malo brašna da biste je zgusnuli.

Jabuke ogulite, očistite od semenki i iseckajte na male kockice. Prebacite ih u činiju, pospite limunovim sokom, šećerom i cimetom, pa dobro promešajte.

Uzimajte jednu po jednu koru i premažite je sa malo ulja. Stavite prvu koru u pleh, zatim drugu, treću, i tako dok ne potrošite oko 5 kora, premažući svaku. To će biti dno pite. Na pripremljene kore, ravnomerno rasporedite prvo bundeve, a zatim jabuke. Možete mešati bundeve i jabuke u filu ili ih slagati odvojeno, kako želite.

Na fil stavite preostale kore, takođe ih premažite sa malo putera ili ulja između svake kore. Poslednju koru premažite umućenim jajetom kako bi pita dobila lepu zlatno-smeđu boju tokom pečenja.

Zagrejte rernu na 180°C. Stavite pitu da se peče oko 30-40 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđa i hrskava na vrhu.


Savet:

Ako volite bogatiji ukus, možete dodati malo seckanih oraha ili suvog grožđa u fil.
Pita je još ukusnija kad se ohladi, pa je možete pripremiti dan ranije i poslužiti hladnu.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
TA KUĆA JE STVARNO UKLETA Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku

"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku

PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.

07. 12. 2025. u 13:36

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

POSLE NEKOG VREMENA: Nebojša Pajkić u javnosti- evo kako danas izgleda (FOTO)