NAPRAVITE IH I GARANTOVANO NEĆE OSTATI NIJEDNA: Punjene kiflice sa specijalnim premazom od maslinovog ulja i belog luka

Novosti online

22. 03. 2024. u 13:00

PUNjENE kiflice sa semenkama i belim lukom su prava čarolija. Njihov ukus odvešće vas ekspresno na mediteransku obalu i nećete moći da prestanete da ih jedete dok se ne ukaže dno činije.

НАПРАВИТЕ ИХ И ГАРАНТОВАНО НЕЋЕ ОСТАТИ НИЈЕДНА: Пуњене кифлице са специјалним премазом од маслиновог уља и белог лука

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 450 g brašna

* 2,3 dcl toplog mleka
* 5 kašika maslinovog ulja
* 9 g soli

 Kvasac:

* oko 40 ml tople vode

* 1 suvi kvasac
* 1 kašičica šećera

 Još: 

* 1 jaje za premaz

* semenke
* maslinovo ulje + beli luk
* nadev po želji

Priprema:

1. Formirajte kvasac tako što sve navedeno pomešate (voda, kvasac i šećer). Nakon 5-10 minuta spreman je.

2. Sve suve sastojke pomešajte, dodajte tečne i stavite u mikser na 7 minuta. Možete i mešati ručno. Testo je spremno kada se odvoji od zidova posude miksera. Nakon toga premesite sa jednom šakom brašna i zatim polijete uljem. Poklopite posudu i ostavite na toplom da se udvostruči, oko sat vremena.

3. Nakon sat vremena loptu podelite na 10 jednakih loptica po 70 g (za manje kiflice 50 gr). Oblikujete loptice i ostavite ih da narastu još pola sata.

4. Nakon pola sata razvucite kiflice, napunite i urolajte kao na videu. Namažite ih jajetom, prekrijete folijom i ostavite dodatnih pola sata u plehu u kojem ćete ih peći.

5. Nakon toga pospete ih semenkama i pečete u rerni na 220° dok ne porumene. Na samom kraju premazati sa belim lukom i maslinovim uljem.

Prijatno!

(Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)