MIRIS I UKUS DETINJSTVA: Stara, dobra slatka poslastica - bundevara
POSPITE ih šećerom u prahu i uživajte.
Foto Shutterstock
Sastojci:
* 8 tankih kora za pitu
* 500 gr rendane bundeve
* 150 gr šećera
* 4 kašike griza
* 1 kesica cimeta
* ulje
Za posipanje:
* šećer u prahu
Priprema:
Uzeti po 2 kore, prvu poprskati uljem, preko staviti drugu koru, preko nje posuti kašiku griza, a zatim i rendanu bundevu.
Posuti sa po 3 kašike šećera i malo cimeta. Uviti u štrudlu i ređati u podmazan pleh.
Na isti način pripremiti još 3 rolnice. Peći na 200 stepeni dok fino ne porumene.
Gotove posuti šećerom u prahu.
(Trpeza)
Preporučujemo
SLASNO JELO KOJE POMERA GRANICE DOBROG UKUSA: Francuski krompir s lukom
11. 03. 2024. u 09:00
SVETOGORSKI KOLAČ: Spoj čokolade i pomorandže - bogat ukus koji osvaja
08. 03. 2024. u 11:00
"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku
PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.
07. 12. 2025. u 13:36
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)