KOLAČ SA ORASIMA I JABUKAMA: Bakina poslastica kojoj nema ravne
Ako kod kuće imate jabuke i orahe, onda ste već na pola puta da napravite bakinu poslasticu koja nas vraća u detinjstvo.
Sastojci:
- za testo: jaja 2 kom
- šećer 2 čaše
- griz 1 čaša
- mleko 1 čaša
- ulje 1 čaša
- mleveni orasi 2 čaše
- brašno 1 čaša
- jabuke 3 kom
- prašak za pecivo 1 kesica
- za preliv:čokolada 100 g
- ulje 3 kašike
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati mleko, ulje, rendane jabuke, griz, mlevene orahe i brašno sa praškom za pecivo. Peći u podmazanom plehu dimenzija 33x22 na umerenoj temperaturi oko 35 minuta. Pečen kolač preliti sa otopljenom čokoladom sjedinjenom sa uljem. Preko se može posuti mlevenim orasima po želji.
(Žena/blic)
Preporučujemo
SVETOGORSKI KOLAČ: Spoj čokolade i pomorandže - bogat ukus koji osvaja
08. 03. 2024. u 11:00
TOLIKO JE KREMAST DA SE TOPI U USTIMA, A GOTOV JE ZA TILI ČAS: Kolač sa nes kafom
03. 03. 2024. u 10:00
ŠTA JE RUSKI PLAN “N”: Ukrajina bi mogla da ostane bez nekoliko važnih oblasti ukoliko Moskva uspe (VIDEO)
NjIHOV primarni cilj je zaštita ruskih pograničnih regiona, kao što je Belgorod, ali sekundarni ciljevi su zauzimanje Harkova, Sumija i Dnjepropetrovska.
26. 04. 2024. u 20:00 >> 07:55
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu
AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?
27. 04. 2024. u 07:00
LjUDI SE ČUDE: Žika prima OGROMNU penziju - "službenik tri puta proveravao, nije mogao da veruje"
"TAJNA je u tome što je mene pokojni Aleksandar Tijanić naučio da to tako radim..."
26. 04. 2024. u 22:32
Komentari (0)