SAVRŠEN RUČAK ZA UKUĆANE: Zapečena piletina - preukusna, brza i jeftina (VIDEO)

Novosti online

03. 04. 2023. u 09:00

OVO ĆE vam sigurno uspeti

САВРШЕН РУЧАК ЗА УКУЋАНЕ: Запечена пилетина - преукусна, брза и јефтина (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Ovo jelo se sprema relativno brzo, a ukućani će se prosto oduševiti piletinom u potpuno novom i neodoljivom sosu. 

Zapečena piletina - sastojci:

2 bataka i 2 karabataka

soli.. biber
beli luk
crverna ml. slatka paprika
200 gr kisele pavlake
1 kašičica senfa
2 kašike instanta za supu od pečuraka
origano
peršunov list
ulje

Zapečena piletina - priprema:

Meso posoliti.  U činiju istresti pavlaku i senf pa izmešati, dodati biber, beli luk u granulama,origano, papriku instant od pečuraka i sve dobro izjednačiti. 

Dodati i malo ulja pa svaki batak i karabatak dobro premazati  i ređati u podmazanu tepsiju. 

Ako ostane  premaza  ubaciti pored mesa pa posuti peršunom. 

Peći u zagrejanoj rerni na 210 stepeni C oko 50-60 min da se meso lepo ispeče i zarumeni...

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove