TRAMPU PRETI ZATVOR: Tužilac NJujorka otvorio krivičnu istragu

Novosti onlajn

19. 05. 2021. u 08:47

KONTROLA poslovanja "Tramp organizacije“ prerasla je iz parnične u krivičnu što bi moglo da rezultira zatvorskom kaznom za bivšeg predsednika.

ТРАМПУ ПРЕТИ ЗАТВОР: Тужилац Њујорка отворио кривичну истрагу

Foto: Tanjug/AP

Državni tužilac države Njujork otvorio je krivičnu istragu protiv "Tramp organizacije", kompanije koju je vodio bivši američki predsednik pre nego što je ušao u politiku, proširujući prethodnu istragu koja se bavila poslovanjem.

- Obavestili smo "Tramp organizaciju" da naša istraga više nije građanske (parnica sa državom) prirode - rekao je Fabijen Levi, predstavnik za štampu tužiteljke Leticije Džejms.

Dodao je da je istraga sada krivična i pridružena istrazi koju vodi tužilac Menhetna, kao i da za sada neće imati daljih komentara, piše Hafington post.

Istraga je otvorena 2019. godine i bavila se Trampovim poslovima pre ulaska u Belu kuću. Pokrenuta je posle izjava bivšeg Trampovog advokata Majkla Koena koji je izjavio da je Tramp „naduvao" izveštaje o svojoj imovini kako bi obezbedio veće zajmove od banaka nego što bi inače dobio, dok je istovremeno u poreskim prijavama obezvređivao svoje bogatstvo kako bi plaćao manje.

Upravo to je sada predmet istrage.

Tužilac oblasti Menhetn Saj Vans Mlađi pokrenuo je sopstvenu istragu o poslovanju Donalda Trampa i njegovih saradnika kako bi utvrdio da li je kompanija pravila finansijske prekršaje, a meta su bili Trampove nekretnine poput Tramp kule, Tramp hotela i njegovo Seven Spring imanje severno od grada Njujorka.

Donald Tramp je odbacio ove optužbe poručivši da se radi o političkoj osveti koju sprovode tužioci koje su postavile Demokrate.

Njemu je u velikoj meri onemogućeno obraćanje javnosti od januara ove godine kada su mu suspendovani svi nalozi na društvenim mrežama zbog upada njegovih pristalica u zgradu Kongresa i Senata SAD.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri