TO JE SAMO RUSKI TRIK: "Rat" rečima Zaharove i ukrajinskog šefa diplomatije, jedan let pokrenuo "lavinu" (FOTO)

Novosti online

18. 05. 2021. u 19:31

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je šefu ukrajinske diplomatije Dmitriju Kulebi, za kojeg je sporna bila čak i odluka Moskve da letom "Aeroflota" preveze iz Nepala, osim svojih, i državljane drugih zemalja, uključujući Ukrajince, da to nije nikakav "trik Rusije" nego „odgovorno ponašanje“.

ТО ЈЕ САМО РУСКИ ТРИК: Рат речима Захарове и украјинског шефа дипломатије, један лет покренуо лавину (ФОТО)

Foto: EPA

Naime, Nepal je zbog dramatičnog skoka broja obolelih od virusa korona početkom maja uveo zabranu letova u zemlji, kao i autobuskog saobraćaja, a od 14. maja obustavljen je i međunarodni avio-saobraćaj iz ove zemlje.

Ruska ambasada je organizovala specijalni let „Aeroflota“ kako bi danas iz Nepala moglo moglo da se vrati u zemlju 219 Rusa, a zajedno sa njima krenuli su i državljani Belorusije, Moldavije, Kirgizije, Tadžikistana, Letonije, Azerbejdžana, Poljske, Litvanije, Malte i 10 ukrajinskih državljana.

Kuleba je to nazvao "ruskim trikom".

Kako je navela, ukrajinski ministar je, komentarišući, rekao da je ruski predstavnik ‘Aeroflota’ počeo da predlaže svima da nabave karte za let ruske kompanije za Moskvu, iako još nije bilo dozvole za taj let, i da je Rusija sebe počela da pozicionira kao spasilac svih, nezavisno od nacionalnosti i državljanstva.

Prema rečima Zaharove, u trenutku kada su svi bili zahvali za pruženu pomoć, kijevski režim ni ovog puta nije mogao da se uzdrži od malicioznih komentara.

- Kada se država pozicionira kao spasilac svih, nezavisno od nacionalnosti i državljanstva, i predlaže da pomogne u složenoj životnoj situaciji, to, gospodine Kuleba, nije trik nego odgovorno ponašanje - rekla je Zaharova.

U Nepalu je broj obolelih premašio 455.000, od toga 5.000 ljudi je preminulo.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili