BILANS ŽRTAVA U GAZI: Za sedam dana poginulo 197 ljudi - od toga 58 maloletnika

Tanjug

17. 05. 2021. u 07:15

PALESTINSKI medicinski izvori iz Gaze su sinoć saopštili da je broj stradalih nakon nedelju dana sukoba sa Izraelom dostigao 197, uključujući i 58 maloletnih lica.

БИЛАНС ЖРТАВА У ГАЗИ: За седам дана погинуло 197 људи - од тога 58 малолетника

Foto: Tanjug AP

Više od 250 ranjenih građana Gaze su evakuisani u Egipat, kako bi se tamo oporavljali od povreda, naveli su medicinski i izvori sa granice, prenosi "Tajms of Izrael".

Tri konvoja koja su prevozila 263 Palestinca su prešla granični prelaz Rafa i ušli u egipatski region Severni Sinaj.

Egipatski Crveni polumesec i Severni Sinaj su na Fejsbuku objavili da su medicinski timovi poslati da pomognu u transportu povređenih.

Predsednik Egipta Abdel Fatah al Sisi je dao instrukcije vladi da "otvori egipatske bolnice da bi se primili ranjenici iz Pojasa Gaze", naveli su državni mediji u Egiptu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom