VELIKI UDARAC ZA HAMAS, PALESTINA NA METI: Izrael uništio mesto lansiranja raketa za granatiranje Jerusalima (VIDEO)

Novosti online

15. 05. 2021. u 11:20

IZRAELSKO ratno vazduhoplovstvo uništilo je mesto lansiranja raketa koje je Hamas koristio za granatiranje Jerusalima.

ВЕЛИКИ УДАРАЦ ЗА ХАМАС, ПАЛЕСТИНА НА МЕТИ: Израел уништио место лансирања ракета за гранатирање Јерусалима (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Izraelski avioni jutros su nastavili vazdušne udare na palestinski pojas Gaze, a pripadnici Hamasa odgovorili su ispaljivanjem raketa na Izrael, broj žrtava sukoba svakog dana raste ali i pritisak međunarodne zajednice da se oni okončaju.

Palestinske vlasti potvrdile su da su najmanje četiri osobe poginule danas u jednom od nekoliko vazdušnih udara na sever Gaze, kao i da su izraelski avioni uništili jednu džamiju, prenosi Rojters.

Sirene su se danas oglasile i u više gradova na jugu Izraela upozoravajući na raketni napad iz Gaze, a Hamas je preuzeo odgovornost za lansiranje ovih raketa.

Nema naznaka da bi sukob mogao da se smiri i broj žrtava se svakog dana povećava. Palestinci su danas prijavili i 11 ubijenih na okupiranoj Zapadnoj obali u sukobima demonstranata i izraelskih snaga bezbednosti, a od ponedeljka u Gazi su ubijene najmanje 132 osobe, među kojima 32 dece i 21 žena, a 950 osoba je ranjeno, saopštili su palestinski medicinski zvaničnici.

Među osam mrtvih, koliko su do sada potvrdili u Izraelu, osim vojnika koji su nastradali na granici sa Gazom je i šest civila, uključujući dvoje dece, saopštile su izraelske vlasti.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)